Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, budu provádět rekonstrukci podlahy na chatě, rozměr 6x,3,5m, základ 6 trámů na ně chci položit rošt z latí o síle 40mm šíře 60mm /impregnované/ vzálenost 50 cm mezi sebou, přes ně dát desky durelis o síle 18 mm, na ně extrudovaný polystyrén o síle 10 cm, opět položit desky durelis o síle 18 mm, a konečne položit prkna o síle 2 cm, nevím čím nebo jak utěsnit diletační spáru po obvodu kdy má být jak u desek tak u prken, nebo řešit podlahu jinak je toto řešení dostatečné, děkuji LN
Můžu se zeptat, zda jste zvažoval i použití tzv. iglu tvarovek? A pokud ano, proč jste si je nakonec nevybral? Budu řešit něco podobného jako vy a zatím u mě právě vede iglu. Nebojíte se, že ty trámy položené na něčem (asi hlína nebo štěrk) budou hnít?
Diletační spáru (byť u neodvětrávané podlahy) jsem u sebe vycpal obyčejným polystyrenem. Je to sice menší místnost (2,5*2,5), ale nevytápěná a po dvou letech žádný problém.
protože původní trámy byly polozeny přes středové sloupy, trámy jsou právě položeny přes středové trámy výška trámů od země je cca 50 cm.
Dělal jsem provětrávané podlahy ve starém přízemním baráku v kuchyni 4x5m a obýváku 5x5m. V obou místnostech byl proti oknu starý nepoužívaný komín. O systému Iglu jsem věděl, ale přišel mi moc drahý a zároveň jsem měl dost kamene 20cm výšky i štěrk. Upozorňuji, že jsem maximalista, takže se vykopala hlína 50cm, nechal jsem si vyvrtat šikmo díry průměru 15cm skrz zeď zvnějšku na spodek díry, na spodek díry jsem položil bílou polypropylenovou geotextilii 400g/m2 a vytáhl ji po zdech až nad budoucí dlažbu, položil žluté děrované roury 25cm od zdí kolem a jednu napříč ke komínu a propojil s děrami ve zdi oranžovýma kanalizačníma tvarovkama a do všech volných prostor vyskládal kámen výšky 20cm a vršek doskládal makadamem velikosti pěsti. Na to jsem zase položil tutéž geotextilii, vytáhl ji po zdi a vysypal jemným štěrken a vyrovnal vodováhou do roviny. Na to jsem položil 2x 5cm extrudovaného polystyrénu do vazby, na to dal černou rybniční folii a vytáhl ji po zdi(tedy vanu) a vylil 10cm betonem s karisítí, nechal 4 týdny vyzrát, ořízl co bylo vytažené a nechal si položit dlažbu protismykovou 33x33cm béžovohnědou čmouhatou(není na ní nic-drobek vidět) a pásky kolem zdí. Dělal jsem to proto, že zdi byly v kuchyni do 120cm dost vlhké, ledové. Nechtěl jsem kamenné zdivo podřezávat. Ještě jsem nejprve zdi po strop osekal, nahodil sanační soklovou(nejvíc dýchá) omítkou, ve finále vymaloval silikátovým nátěrem. A už je deset let v kuchyni sucho. V obýváku jsem to dělal obdobně, jen na sucho bez betonu s dvěma deskama - broušené OSB a EPS a nalakované vodou ředitelným lakem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.