Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větraná podlaha

Od: libor2010* odpovědí: 5 změna:

Mám dotaz, budu provádět rekonstrukci podlahy na chatě, rozměr 6x,3,5m, základ 6 trámů na ně chci položit rošt z latí o síle 40mm šíře 60mm /impregnované/ vzálenost 50 cm mezi sebou, přes ně dát desky durelis o síle 18 mm, na ně extrudovaný polystyrén o síle 10 cm, opět položit desky durelis o síle 18 mm, a konečne položit prkna o síle 2 cm, nevím čím nebo jak utěsnit diletační spáru po obvodu kdy má být jak u desek tak u prken, nebo řešit podlahu jinak je toto řešení dostatečné, děkuji LN

Větraná podlaha

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bulik*
hodnocení

0x

A odkud kam půjde ten větrající vzduch?

libor2010*
hodnocení

po obou stranách jsou vzduchové průduchy

hodnocení

0x

Můžu se zeptat, zda jste zvažoval i použití tzv. iglu tvarovek? A pokud ano, proč jste si je nakonec nevybral? Budu řešit něco podobného jako vy a zatím u mě právě vede iglu. Nebojíte se, že ty trámy položené na něčem (asi hlína nebo štěrk) budou hnít?

Diletační spáru (byť u neodvětrávané podlahy) jsem u sebe vycpal obyčejným polystyrenem. Je to sice menší místnost (2,5*2,5), ale nevytápěná a po dvou letech žádný problém.

libor2010*
hodnocení

protože původní trámy byly polozeny přes středové sloupy, trámy jsou právě položeny přes středové trámy výška trámů od země je cca 50 cm.

bulik*

Dělal jsem provětrávané podlahy ve starém přízemním baráku v kuchyni 4x5m a obýváku 5x5m. V obou místnostech byl proti oknu starý nepoužívaný komín. O systému Iglu jsem věděl, ale přišel mi moc drahý a zároveň jsem měl dost kamene 20cm výšky i štěrk. Upozorňuji, že jsem maximalista, takže se vykopala hlína 50cm, nechal jsem si vyvrtat šikmo díry průměru 15cm skrz zeď zvnějšku na spodek díry, na spodek díry jsem položil bílou polypropylenovou geotextilii 400g/m2 a vytáhl ji po zdech až nad budoucí dlažbu, položil žluté děrované roury 25cm od zdí kolem a jednu napříč ke komínu a propojil s děrami ve zdi oranžovýma kanalizačníma tvarovkama a do všech volných prostor vyskládal kámen výšky 20cm a vršek doskládal makadamem velikosti pěsti. Na to jsem zase položil tutéž geotextilii, vytáhl ji po zdi a vysypal jemným štěrken a vyrovnal vodováhou do roviny. Na to jsem položil 2x 5cm extrudovaného polystyrénu do vazby, na to dal černou rybniční folii a vytáhl ji po zdi(tedy vanu) a vylil 10cm betonem s karisítí, nechal 4 týdny vyzrát, ořízl co bylo vytažené a nechal si položit dlažbu protismykovou 33x33cm béžovohnědou čmouhatou(není na ní nic-drobek vidět) a pásky kolem zdí. Dělal jsem to proto, že zdi byly v kuchyni do 120cm dost vlhké, ledové. Nechtěl jsem kamenné zdivo podřezávat. Ještě jsem nejprve zdi po strop osekal, nahodil sanační soklovou(nejvíc dýchá) omítkou, ve finále vymaloval silikátovým nátěrem. A už je deset let v kuchyni sucho. V obýváku jsem to dělal obdobně, jen na sucho bez betonu s dvěma deskama - broušené OSB a EPS a nalakované vodou ředitelným lakem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]