Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v domě máme hasící přístroje v plechových skříňkách s klíčkem za sklem. Náhradní klíče se
ztratily, chtěla jsem nechat udělat nové, to by znamenalo rozbít všechna sklíčka, nechat přidělat klíče, koupit nová sklíčka. Zjistila jsem, že jsou některé skříňky odemčené. Někdo říká (píše se i na netu), že tyto skříňky už uzamčené být nesmí, nicméně technik poslaný minulý týden správní firmou o tom nic neříkal, naopak se dožadoval klíčů. Ví někdo jak to doopravdy je, popřípadě poskytne seriózní odkaz? Děkuji mnohokrát za radu. JET
Děkuji za Váš odkaz, ale zřejmě dělám něco špatně. Přes odkaz se dostalnu do e-shopu, kde jsem sice potřebnou informaci nenašla, ale zase vím kam se obrátit až budu shánět hasičské vybavení.
Mám v domě 7 hasičáků, zamčených v plechových skříňkách. Všechny mají stejný klíč, takže i kdyby se ztratil klíč náhradní, stačilo by rozbít jen jedno okénko. Kdyby nebyly zamčené, dvířka by se samovolně otvírala. Každý rok mi hasičská firma dělá kontrolu přístrojů (naposledy letos v březnu) a každých 5 let je vyměňuje. Nikdy nikdo proti uzamčení neprotestoval.
Ty naše bohužel mají každá svůj klíč. Zkoušela jsem to a mají jiná čísla. Nějak to vyřeším se zámečníkem, ale ptala jsem se proto, že mám informace od známého "jedna paní povídala..."a na netu jsem našla: - plzensky.denik.cz/...
Což mě trochu znejistělo. Každopádně děkuji za Vaši informaci.
V naší 4bytovce jsou 2 hasičáky a jsou volně zavěšeny. Revizi dělají každý rok a nikdy nebylo sebemenších námitek.
Přijede, zkontroluje a nalepí známku. Často i bez mé přítomnosti. Asi tak.
Hasicí přístroje a požární hydranty mohou být uzamčené, ale klíč musí být dostupný v bezprostřední vzdálenosti - viz článek HZS Pardub/..., ve kterém se odkazují na stanovisko GŘ HZS ČR. Týká se sice hydrantových skříní, ale princip je stejný.
U některých skříní na HP jdou sklíčka v jednom směru vysunout, u jiných se dají trochu pootočit a vytvořit mezi sklem a plechem mezeru tak akorát na opatrné sundání klíče prstem. Podívejte se, jak je upevněno sklíčko na těch odemčených skříních. Vím, že jsou i takové, kde se sklíčkem nelze hnout nikam.
Pokud byste chtěla mít v budoucnu klíče lépe přístupné kvůli revizím, tak do krabiček jako jsou např. tyto ( 1, 2) se lze v případě potřeby dostat vytočením jednoho šroubku.
Druhý odkaz na krabičku na klíče měl být tento.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.