Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Robotický vysavač, zkušenosti

Od: lidus* odpovědí: 14 změna:

Vážení rádcové. Vlastníte robotický vysavač? Tip, cena a spokojenost. Mnoho toho nezvládám, manžel vysává ale chtěla bych mu práci usnadnit, už tak toho má moc. Děkuji za vaše zkušenosti a názor. L

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

4x

Jde o to,co očekáváte. V žádném případě nenahradí klasický vysavač. Považuji to za doplněk k úklidu. Mám doma psy a tak robota každý večer vyženu,posbírá chlupy,drobky z granulí. Tak dvakrát,třikrát do týdne vytáhnu velký vysavač. Nevýhodu vidím v tom,že po každém vyjetí ho musím vysypat a vyčistit a je fajn mu připravit rejdiště - zvednout šňůry od žaluzií,židle... Mám iroombu,dražší řady (kolem 15tkč) a jsem spokojen,dělá,co chci a očekávám. Nechtěl jsem s vytíráním,tomu nevěřím.

hodnocení

4x

Robot Roomba, od roku 2018, naprostá spokojenost, jen by měl umět mluvit česky. Cena 15.000Kč. Následoval jsem synka, který vlastní stejný, jen o dva roky dříve. Často se ho půjčí i druhá snacha.

Velký vysavač nepoužíváme, jen do auta.

berger*

Já ho v prvním kole přepl do ruštiny,to už jsme se domluvili. Vloni jsem ho aktualizoval a už tam byla i čeština. Jen to chtělo zaregistrovat a stáhnout aplikaci do mobilu,což se mi moc nechtělo. On toho zase až tolik nenakecá...

Jen jednou jsem to potřeboval, páč něco mluvil a já to nevěděl. Nahrál jsem to do telefonu, a přehrál synovi. Ten tvrdil, že ve vysavači je předmět. Nebyl tam, stále to kecalo stejně, až přijel synek a našel tam něco, co my neviděli.

hodnocení

4x

Už druhý iroomba. Cena 13,5 tis. Spokojenost. Normálním vysavačem pouze pavučiny, to ještě neumí. Měli jsme i mašinku na vytírání od stejné firmy - neskutečný šunt.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

irobot, cena kolem 10tkc a asi spokojenost, ja ho nepoustim tak nevim ale manzelka nic nerika ze je treba novy

etana*
hodnocení

2x

Mám Symbo xBot 5, vytírá i na mokro i saje, koberce atd., stál necelých sedm tisíc (měli slevy) a funguje skvěle. Říkám mu Nataša.

hodnocení

0x

Říká se tomu vysavač., ale s vysáváním to nemá nic společného. Od slovesa sát je to opravdu hodně daleko. Nejblíže to má k takzvané mechanické metle. Mám taky iRoombu, Žijou se mnou dvě chlupaté stvoření, a tak to má opodstatnění... Prostě tam fungují takové kartáčky, které metou drobné nečistoty do krabice.

Aleno, ale saje Vám vysavač? Alespoň nám ano.

Vysavač vysává. iRoomba ne. Nevysává.

lidus*
hodnocení

Moc děkuji za vaše poznatky,body jsem rozdala. Pomohli jste s rozhodováním jako vždy, máme ragdooláka kocoura a tak všude chlupatí. Na cenu jsem koukala a myslela si, že 15000 +- by mohlo stačit. L

hodnocení

0x

Musíte se, při koupí podívat, co vysavač dokáže. Mladá mi slíbila svůj, že si koupí lepší, takový, co umí vařit i kafe.4 kocouři mají kožichy. Jenže, těsně před tím, než mi ho přivezla, vypadlo z ní, že on bere jen hladké podlahy, lino a dlažbu. Tedy já bych ho měla jen na kuchyň a předsíň, ale na koberce všude jinde ne. :-D Ale i stím slabším, protože koberce nemá, je nadmíru spokojená, jen v ložnici má koberec. Proto chtěla jiný.

doplněno 13.07.20 11:23:

Jojo Milane, jenže všechny to neumí. Je potřeba, před koupí, zjistit. *smich2*Jsou i takové, které to kafe nejen vaří, ale i vítají naávštěvy.

babi, ten náš dělá i koberec. Taky jsem ho zkoušel i na gauči, taky to zvládl, i když jsem ho musel jistit.

hm*
hodnocení

0x

Co vysáváte? Koberce, nebo hladké podlahy?

Máme sice vloni koupený ale starší typ CleanMate, stál asi 5 nebo 6 tisíc. Věděl jsem, co a proč kupuji, takže mě skoro nepřekvapil a jsem spokojen.

Na koberce tedy zřejmě není, dobře vyluxovat koberec neuměl ještě vloni, podle recenzí, snad žádný robotický vysavač. Ale to jsem ani nechtěl. Chtěl jsem něco na úklid kuchyně a chodby s linem. Usoudil jsem, že tzv. "mytí" by bylo úplně naprd, stačí zamést/vysát hlavně opadaný venkovní binec z našeho hafa, jeho všudepřítomné chlupy a tak. Celkem výjimečný je ten náš RV v tom, že nemá hlavní kartáč, jen vysávací štěrbinu (boční smetáčky nametou nepořádek ke štěrbině a ta to vcucne), takže po úklidu nemusím dlouze šťourat a vymotávat psí chlupy z kartáče. Když má plný "koš", rozsvítí takový symbol. Nemá žádnou zvláštní chytrost, nemá wifi, mluvení a podobné nesmysly, jen jednoduché dálkové ovládání a 4 tlačítka na krytu (doba úklidu, zapnutí/vypnutí, vysávání, beznárazový pohyb). Stejně ho provozuju jen stylem "posbírám psí hračky, pustím robotíka a odcházím", on pojezdí kuchyň a pak se zaparkuje do nabíječky; na chodbě bez nabíječky by po úklidu jezdil jak pitomec do vybití baterek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]