Nejste přihlášen/a.
@laudi - Mame nějaké možnosti o co se v argumentaci opřít?
Jistě - o zákon. Konkrétně
NOZ § 1017
(1) Má-li pro to vlastník pozemku rozumný důvod, může požadovat, aby se soused zdržel sázení stromů v těsné blízkosti společné hranice pozemků, a vysadil-li je nebo nechal-li je vzrůst, aby je odstranil. Nestanoví-li jiný právní předpis nebo neplyne-li z místních zvyklostí něco jiného, platí pro stromy dorůstající obvykle výšky přesahující 3 m jako přípustná vzdálenost od společné hranice pozemků 3 m a pro ostatní stromy 1,5 m.
(2) Ustanovení odstavce 1 se nepoužije, je-li na sousedním pozemku les nebo sad, tvoří-li stromy rozhradu nebo jedná-li se o strom zvlášť chráněný podle jiného právního předpisu.
ovšem vždy záleží na konkrétní situaci.
Rozepište, prosím, ať vidím, že v tom nejsme sami. Máme to zrovna tak na jih. Vedle to vede baba v invalidním důchodě na nervy, manžel i syn z ní mají strach. Už když to tam dávali / máme vedle záhony se zeleninou atd./, tak baba - máte velkou zahradu, tak si to posuňte ! Manžel sklapl, že prý nemá cenu se s miglou babou bavit, já jsme pak brečela. Dnes už je tam fakt mokro, manžel - zase mě nasral, že k tomu plotu dáme trávu asi metr šíře, že stejně tolik záhonů nepotřebujeme. Já vytočená - to jim budeš ustupovat? Nakonec si tradičně popláču, vedle koho bydlíme, protože z druhé strany je to ještě horší a je to. Takže kvůli blbce si zmenšíme pozemek, protože rozšiřovat to na druhou stranu se mi fakt nechce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.