Problém s umístěním velkých plastových kontejnerů za plotem
Od:kamilpsenickaodpovědí:14změna:
Dobrý den, řeším problém s umístěním velkých plastových kontejnerů na třídený odpad.Kontejnery byly umístěny za plotem, kde si hrají děti a je bazén. Vosy, zápach a hluk + plísně co musíme dýchat. Nepomohla ani petice celého bloku cca 70 lidí, že tam kontejnery nechceme. Starosta si prostě vyřešil problém a jako jednotlivec nevím jak se jinak bránit. Rád se společnými silami přidám k boji proti takovému jednání. Na hygieně mi řekli že na to není norma. Opravdu? Někde jsem se dočetl, že by to mohl být problém ve smyslu zákona o pozemních komunikacích.Kontejnery jsou umístěny v nové zastavbě na parkovišti pro cca 6 aut mezi domky.Předem děkuji za pomoc.
No a kam je chcete lépe umístit? Když vám je dají někam za zástavbu,tak se vám tam zase nebude chtít chodit. Takhle to asi pan starosta řešil z důvodu aby to bylo blízko pro všechny. Už pak zase vidím petici,proč nejsou kontejnery dostupné a jak máme třídit
A není problém spíše ve vás, ve vaší komunitě? Podíval jsem se na fotku a jestli dobře vidím, je tam žlutá barva na plasty a modrá barva na papír. Za nimi pak nádoby na tříděné sklo. Co z toho podle Vás asi zapáchá, hnije a přitahuje vosy? Nebo tam každý s prominutím nam.dá kdejaký nevytříděný odpad nebo znečištěný humus? Máme kontejnery asi 50 metrů od hranic pozemku a takové problémy nepozorujeme. Jediné, co se u nás vyskytuje za nešvar, že nějaký deb.l občas rozmlátí flašky mimo kontejner. Vyvážení u nás probíhá minimálně jednou za každý týden. Zkuste se zamyslet i nad touto možností.
Mám podobnou sestavu kontošů 50m od baráku a také mi to pije krev. Ne smrad a vosy,ale když tam někdo hrkne v noci bednu flašek,je to slušnej rachot... A bordel odtamtud mi vítr žene přímo do předzahrádky. Strašně lituji pána,který to má přímo před vchodem do baráku,dva metry od oken. Jenže - někde to stát musí.
Jednoduché řešení. Neházejte do kontejnerů na plast a pair co tam nepatří a nebudete mít ani smrad ani vosy ani mouchy. Pokud ovšem tyto kontejnery používají prasata tak máte smrad od různých kuchyňských zbytků, mastných a znečištených papírů, plechovek od piva. Mají to rády mouchy i vosy.
Pokud budou používat pouze kontejnery na směsný odpad, budou vyváženy dost často, aby nezapáchaly. A obsah těch "plastových" i "papírových" skočí tam, co těch směsných. Ovšem u těch "plastových" hrozí jisté nebezpečí, že skončí ve světovém oceánu.
A popelnice na směsný odpad a bio máte kde? Na svém pozemku? Ty vám nesmrdí? Jak třídíte odpad? Třeba máte na zahradě kompostér, ten kolikrát taky zrovna nevoní.
Máme podobné kontejnery cca. 25m od baráku a nemáme s nimi sebemenší problém. Někde ty kontejnery prostě stát musí, co mají říkat lidé v panelácích, kteří je mají pod okny?
Dobrý den, já mám bohužel kontejnery na tříděný odpad 20cm za mým plotem a pořád mám ve své zahradě nějaké odpadky,např. od obalu na oběd nebo také skleněné střepy. Město mi nc nechce slíbit, hází to na společnost, která sváží odpad a ta společnost to hází na město. Mám dvě děti vev věku 1 rok a 6 let. Opravdubych potřebovala, aby ty kontejnery(celkem jich je6) nebyly hned za mým plotem. V půdě mám také malé kousky plastů a střepy...hrůza.Velmi bych ocenila, co mám dělat. Nemám energii se soudit s městem.
id
Tak si na plot natáhněte třeba stínící tkaninu. Tou žádný binec neproletí k vám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.