Zdravím, koupil jsem si stropní ventilátor a přimontoval jsem jej na dvě hmoždinky M6 a vrut tuším 4.8 od Fischera (šedé a prodávají se v krabici přímo i s daným vrutem). V manuálu je psáno, že se má připevnit na nosnost 30 kg. U ventilátoru nebyl žádný montážní materiál. Mám z těch hmoždinek ale divný pocit. Nevim jestli zbytečně, ale prostě tomu moc nevěřím. Zeď je železobeton. Zkoušel jsem a tím různě lomcovat, ale ta podstava se ani nehne. Napadlo mě to demontovat z5 a radši do těch děr dát klasickou M6 závitovku na chemii? Nebo to je zbytečné? Jak byste to řešili vy? Díky...
6 mm fischerky v betonu naprosto na pohodu. doplněno 12.07.20 07:33: SX 6x30 má v betonu na tah doporučené zatížení 65 kg. Se dvěma máte tedy čtyřnásobek doporučení výrobce ventilátoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.