Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace střechy nátěrem?

Od: karlos00 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, mám otázku má někdo zkušenost z renovací střešní krytyny nátěrem. Zajímalo by mě zda taková práce má smysl, vydrží to nějakou dobu? Mám betonové tašky a bohužel už neplní některé svou funkci takže když prší tak už se rosí a přes některé už i lehce kape pokud je silnější déšť. Na novou střechu teď momentálně nemám tak řeším nějakou alternativu a našel jsem toto : https://www.redok.eu . A nebo je nechat očistit a napustit vodním sklem?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dělal jsem pokus s taškami, jejich impregnaci či nátěr, skončil jsem u levnější výměny latí a tašek. Jen kvalitní očištění zabralo tolika času a dřiny, že jsem měl skoro půlku tašky zaplacenou.

doplněno 11.07.20 11:20:

Ano, sám jsem to zkoušel, dokonce jsem dělal "hoblovačku" na tašky z ocelových kulatých kartáčů.

karlos00
hodnocení

To jste zkoušel sám? Co jsem tak počítal je to nějakých 125m2 a nabídka od firmy přišla na 37000 prý dále záleží na konkretním stavu krsytiny apod. A kdyby to vydrželo pár let aspon.

Nová střecha si myslím by mě od firmy přišla minimálně na 200 tisíc s výměnou latí a tašek

37000 děleno 125 metrů je kolik za metr? Skoro 300Kč? Kolik stojí metr NOVÝCH tašek? Váš rozpočet je divný?

karlos00
hodnocení

je to ta nejdražší varianta očištění, penetrace, 3 x nátěr za necelých 300 za metr2.

ano koukal jsem na tašky základní KB Beta je za 243/m2 a pálená je v glazuře 450/m2 počítáno převodem ceny ks a udávané spotřeby na m2 + latě, pojistná hydroizalace, hřebenáče, koncové zakočení atd.

Soused o podobné rozloze střechy platril za střechu kolem 200 tisíc právě

Všímáte si že sčítáte nesmysl?

Dejte nátěr za 300 metr a nové tašky. Nic víc. Když počítáte novou střechu, kde je folie, nové latě, ale to Vám při natírání dělat nebudou.

Na kolik Vás vyjde jen nová taška na střechu?

kimbert*
hodnocení

1x

V posledním příspěvku píšete ,že střecha je plná mechu,myslím že to je ten hlavní problém který Vám způsobuje zatékání pod tašky,pokud střechu pořádně necháte umýt vapkou tak to vyřeší zatékání,u eternitových střech to tak bývá.

hodnocení

0x

Stránky firmy Redok vypadají věrohodně. Mají zkušenosti a používají k tomu vhodné nátěry. Raději bych se svěřil s problémem této firmě, než složitě sundávat tašky, čistit a něčím amatérským natírat nebo napouštět. Sám jsem kdysi natíral cca 250 m2 eternitových šablon a můžu říct, že to bylo spoustu víkendů,než se to vše podařilo natřít. Znovu bych to nechtěl dělat.

Proti vodoodpudivosti se používají hydrofobizační roztoky - stačí tašku celou ponořit, vytahnout a nechat oschnout. Spíš zůstává otázka, jestli narušená betonová krytina tento proces snese, jestli se rozebráním ještě další kusy nezničí, nerozpadnou se a jestli beton nevykazuje nějaké širší vlásečnicové trhliny, které hydrofobizace nedokáže zacelit. Tato práce se vám vyplatí jedině svépomocí přes nezměrnou dřinu. Pokud by dělala firma, věřím, že to vyjde dráž než pokládka nové krytiny.

karlos00
hodnocení

právě, že kvuli omezeníé hybnosti ze zdarvotních důvodů si to sám neudělám. Tašky nikde nejeví známky prasklin, ale jakmile prší tak se jakoby nacucají jako houba a některé jsou jen orošené, ale některé už proouuští hodně a kapou. Bohužel momentálně 200 tisíc na novou střechu nemám a pujčku si teď vzít nemohu. Proto mě zaujala kalkulace od této firmy, prý se nic nedemontuje. Vlastní plošinu případné poškozené tašky vymění, vyspraví klempířské rpvky pokud je to nutné, omyjí tlakovou vodou a nějakým roztokem, napenetrují a nastříkají vybranou barvou. Práce prž zabere cca 1-5 dnů dle složitosti střechy. A 37 tisíc je pro mě ještě únosné pokud by to třeba aspon pár let plnilo funkci jakou avizují

Tak se musím opravit. Koukal jsem na pokládku např. plechové krytiny - imitaci tašek a materiál vyjde na cca 250 Kč/m2, ale práce od 569Kč/m2, což znamená nová pokládka přesahující 800 Kč/m2.

V tomto světle se mi jeví renovace za 37000 Kč jako dobrá cena

karlos00
hodnocení

A myslíte, že takový natěr by vyřešil můj problém ohledně propustnosti vody? Neříkám aby to vydrželo třeba 20 let, ale aspoň pár let než se mi povede buď našetřit nebo v budoucnu vyřídit například pujčku na novou střechu.

Nátěr neznám, ale věřím, že ano. Jak jsem psal, vše vypadá věrohodně a mělo by to vyřešit váš problém. Ptejte se však firmy, kolik let dávají záruku na nepropustnost.

karlos00
hodnocení

Dobře děkuji za rady zkusím jeeště naúpst firmě na nějaké detaily.

jenda2*
hodnocení

0x

Je ještě další možnost vodoodpudivosti. Jedno balení Duvilaxu rozmíchat do 10 L vody v kbelíku spolu s tónovací barvou a 1kg Eternalu. Je potřeba vyzkoušet odstín po zaschnutí. Celý tento mix malířskou stříkačkou nanést na střechu. Samozřejmě ve slunečném počasí. V podstatě je to penetrace s odstínem. Mě se osvědčila barva hnědá. Stříkal jsem tímto plechovou střechu a už to drží 3. rok. Na savém podkladu bez problémů.

lidl-shop.cz/...

obi.cz/...

eshop.mpl.cz/...

karlos00
hodnocení

Děkji za skvělý nápad. Bohužel v mé situaci, bych si musel stejnak někoho najmout jelikož střecha je plná mechu, a já to kvuli zdravotnímu stavu neočistím a ani sám nenastříkám bohužel. Ale i tak moc děkuji

jenda2*

Mech samozřejmě musí dolů. Jde to dobře vapkou, používá se také Modrá skalice ale to je na delší čas. Čistil jsem tak střechu před instalací solárních panelů a bylo toho docela dost. Na azbestocementových vlnovcích jsem raději nejdříve aplikoval roztok modré skalice. Ono dost záleží na sklonu střechy. Pokud je úhel větší, nezatéká tam díky mechu ale prasklinám nebo upevňovacímy místy. U tašek ne ale u vlnovců přes šrouby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]