Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, chci se zeptat jestli někdo nedělal septik z ibc kontejnerů. Popř. návod?
Díky
Na víkendové chatě jsem dělal pro synovce tento "septik". Ze dvou jsem udělal tříkomorový septik. Vyhrabal díru, v první udělal "peřejník" pro plovoucí části, aby to neucpalo přítok do druhé, zbytek byl vyhnívající, pak spojil dvěk sobě. Ze druhé jsem udělal 50 metrů drenáže pro odtok po zahradě.
Zatím to funguje 5 let, bez problémů.
Návod? napojení dle Vašich možností, trošku KG od WC k nádrži, spojení nádom bylo flexibilní trubkou na WC. Zkrátka co dům dal.
To musíte delat často ,jinak by to zhustlo a čerpadlo to vevytáhne. V léte musí být hodne smradu z toho. To ani nemusí být odtok ,3 kontejnery po 1000 l vydrží mesíc a potom vyčerpat.
Viděl jsi někdy septik naživo + tušíš jak funguje? Kaly v pohodě, trochu zamícháš klackem a kalovka to v pohodě vezme.. Smrdí určitě míň než klasický dekl (který moc netěsní)
Dnes už se septik dělat nesmí. Jedině žumpa nebo ČOV. Žumpa by z jednoho kontejneru udělat asi šla, ale jednak je dost malý a jednak jsou stěny měkké a pod tíhou zeminy by se při prázdném kontejneru propadaly dovnitř.
mak: Nepište dezinformace. Septik se dělat smí, pokud je doplněn dalším stupněm čištění (pískovým filtrem). Dle zákona se potom na tuto kombinaci pohlíží jako na ČOV. Výstupní parametry BSK, CHSK a NL takovéhoto zařízení jsou na stejné úrovni jako z klasické domovní ČOV.
Zdravím
Myslím že jednodušší by bylo udělat žumpu z betonové skruže se dnem, objem by byl cca stejný jako u ibc, třeba k malé chatě při občasném užití by to oběmově stačilo, navíc pomocí kalového čerpadla by to šlo přečerpat do hnojiště se dnem a tam to nechat prokompostovat případně prohnít a užít na zahrádce, v cizině je kompostování fekálií běžné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.