Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnostni zamek

Od: sorin odpovědí: 7 změna:
Zdravim, zasekl se mi bezpečnostní zámek. Nemůžu zavřít z venku dvere protože uz bych se nedostal dovnitr. Nemate s tim někdo zkušenost jestli je to ko.plet na vymenu? Mam trochu obavu, ze i kdyz sundam obložení tak se k tomu stejně nedostanu protože bude komplet oplechovane.
uloz.to/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud by byl někdo podobně postižen, byť třeba jen ztrátou klíčů nebo zalomením klíče v zámku, ale i hůře, a měl pojištění domácnosti s asistencí, stačí zavolat asistenční linku své pojišťovny a ta pošle technika k bezplatné opravě. U mne byl technik v sobotu večer během půl hodiny. No, bydlím v krajském městě, v malých obcích to může být složitější.

sorin

řekl bych, že assistence se vztahuje pokud zůstaneš před dveřma.

hodnocení

0x

Demontáž musíte dělat, když máte přístup zevnitř a s otevřenou vložkou.

hodnocení

0x

Pokud máte originál bezpečnostní dveře (nikoliv dodatečně upravené) s rozvorovým zámkem, tak ten zámek nevyndáte bez rozebrání dveří. Ty dveře se musí vysadit, vyšroubovat spoustu šroubů a odejmout jednu polovinu. Pak se teprve dostanete k zámku. Práce 2 lidí z odborné firmy trvá cca 1/2 hodiny. Vzhledem k tomu, že takové dveře váží až 70 kg to sám nezvládnete.

doplněno 09.07.20 09:12:

Ten zámek vypadá takhle

Bezpečnostni zamek

sorin
hodnocení

Tak jsem tu měl klíčníka a není se čeho bát dveře se sundávat nemusí. Zevnitř se sundá obložení a je přístup k zámku. Tyhle bezpečnostní zámky jsou lehce rozebyratelné. Mě tam vypadla pružina co zvedá kliku a zpříčila se. Kdybych měl u sebe vrtačku na roznejtování lišt co drží obložení tak ušetřím ,2500. Dle klčníka je předchozí příspěvek mylný.

janh*
Pak tedy máš jiný bezpečnostní zámek než my...
sorin

nevím co máte za zámek, ale ten můj vypadá podobně jako je na obrázku.
klicovecentrum.cz/...
přesně je to tenhle, jen mám starší typ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]