Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnětač na chlebové těsto

Od: ludva® odpovědí: 8 změna:

Vzhledem k tomu, že máme rádi domácí chleba, ale manželka utrpěla vážný úraz, uvažuji o koupi hnětače. Ale nevím si rady. Celková hmotnost vložených ingrediencí je asi 2kg. Koukal jsem na nabídky a docela se mi líbí Clatronic KM 3630 nebo 3711 (ale má to plastové převody i když s výrobky Clatronic nemám špatné zkušenosti) a nebo robot Eta Gustus Gulliver 1128 (prý celokovové - asi ano, protože máme mlýnek na maso Eta také celokovový a ten pěkně řve). Že se všechno vyrábí v Číně jsem se přesvědčil, takže tady rozdíly asi nebudou. Máte nějaké zkušenosti s hnětači? Přece jen těsto na chleba není nejlehčí na zpracování. Díky za rady - Ludva

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laser*
hodnocení

1x
Za mě jediné robot Kenwood co má spirálový hnětací hak je trošku dražší to je pravda ale velkej dříč udělá i těsto na nudle v pohodě

Kenwood - jsou vyráběny s různým výkonem. Nejslabší by asi nestačily. kenwoodworld.com/...

Odhaduji, že na hnětění začínají přístroje u 8 tisíc Kč obecně bez rozdílu výrobců.

laser*
Kenwood kmm 770 dokupte spirálový hak a máte drice na dosmrti ,tento robot koupíte i na bazaru za pár korun
laser*
Kenwood kmm 770 dokupte spirálový hak a máte drice na dosmrti ,tento robot koupíte i na bazaru za pár korun spirálový hak koupíte na elektrahk.cz

hodnocení

0x
Nedávno som bol poverený prieskumom aj ja. Tá Eta 1128 má pre hnetenie v návode limit 1,6 kg cesta. Teoretických 2,5 kg je pre riedke cestá.
Ku Clatronics som zatiaľ nič nenašiel.
Máme starší Bosch. Podľa návodu by mal zvládnuť 1,9 kg. Dávame 1,4-1,5 kg a robot sa nezdravo krúti a vrčí ako chorľavý medveď, i keď nemám pocit, že by sa mu nejak zväčšovali vôle.

id
hodnocení

0x

Neuvažujete péci 1,5 kg chleba v domácí pekárně? Nebo jen míchat v pekárně a péci v troubě?

hodnocení

To neuvažuji. Jedl jsem chleba z pekárny, ale vyrábí spíše chlebovou buchtu než chleba...

id

Promiňte, ale žádná pekárna nic nevyrábí sama, jen to, co do ní vložíte, takový máte výsledek.

Mysela jsem používat pekárnu na hnětění těsta. Žádný hnětač či robot vám při zadělávání a kynutí těsta neudržuje stabilní teplotu jako pekárna. Ani ručně takové kynuté těsto nikdy neuděláte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]