Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem.Zařizujeme kuchyn ,momentálně řešíme kuchy.linku ...chtěla jsem vás poprosit o vaše doporučení co ano nebo co nikdy...Jedná se o materiál ,z jakého je podle vás nejlepší korpus a dvířka u linky...který je respektive nejsnáze udržovatelný a nejvíce mechanicky odolný...: Lamino,Fólie,Dýha,lak... děkuji za vaše rady
Tak to je dost obsáhlé téma Bavíme li se o tom, co nikdy - tak za mě polskou kouchyň za pár šupů. To je totální zvěrstvo, ošizené na materiálu, kování technologii - prostě vyhozený prachy.
Pak už je to komplikovanější - hodně záleží na tom, do jakého interiéru ta kuchyně přijde. Mě osobně rozhodně neurazí ani lamino - myslím LTD, ne polský papír, i z něj se dá udělat hezká a funkční linka a dnes je to nejvíce používaný materiál i z důvodu, že mnoho firem zpracovává jen právě lamino.
Vyšší level jsou kuchyně s čílky z MDF a úpravou vysoký lesk v různých barvách případně čílka z masivu, nebo bio desky. Dýha se sice dá použít, ale jde o choulostivý povrch, který není do kuchyně příliš praktický. Stejně tak pracovky - běžné jsou s dřevotříska sHPL povrchem, ale rozhodně není výjimkou i umělý kámen -Corian, Kerrock, no a zase vyšší level je přrodní kámen, který se na dražších kuchyních dost používá - dokonce jsem realizoval i kámen zespodu vyhřívaný, aby nestudily milostivou pacičky
Běžte do OBI a podobného krámu,tam si dobře prohlédněte linky v akci kolem pětky a budete přesně vědět,co nechcete. Lamino ne polské 15mm,ale silnější,tuším 18mm. Hrany ne papírové,ale ABS. Kvalitní kování,za mě Blum. Pracovní deska ta hrubá,2cm je málo,4cm lepší... Dřez za osm stovek je blbost,tak od dvojky nahoru...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.