Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlavní uzávěr vody na pozemku

Od: xcairo® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

otázka je jak nebo kde hledat na pozemku hlavní uzávěr vody. Myslel jsem, že máme na pozemku uzávěr vody, ale jednou přišel soused , že prý potřebuje zastavit vodu a onen uzávěr není pro náš barák, ale sousedův. A od té doby mne to vrtá hlavou. Na vstupu do domu uzávěr máme pak měřič a rozvod vody. Ale zajímalo by mne kde hledat nebo jak najít hlavní uzávěr přípojky k domu. Na obci nebo na vodármě žádné takové informace nemají.Děkuji za info.

Michal

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kde máte podružné uzávěry, to pochopitelně musíte vědět vy, jako majitelé domů.
Hlavní uzávěr vodovodním přípojky je 30cm od hlavního veřejného vodovodu na trubce vodovodní přípojky, hned za navrtávacím pasem. O tom zase musí vědět majitel a správce veřejného vodovodu, vy na tento uzávěr nesmíte ani sáhnout, pokud chcete vodu zavřít, musíte volat správce vodovodu a zavřít toto šoupě musíte on.

berger*
hodnocení

0x

Vodárenská zařízení bývají označená. Hledejte na domě,na plotě,v blízkém okolí modrou cedulku. Čísla na ní znamenají,kde a jak daleko je ventil.

hodnocení

0x

Na vodárnách o tom musejí vědět, nebo dojdou s takovým přístrojem a ten to zjistí. Musíte se s nimi domluvit. Často je to fakt zábavné. Popíši, co se nám stalo před pár lety. Najednou nám začala vlhnout zem ve sklepě. Zavolali na vodárny - přišel chlap, cosi změřil a prý nám prasklo cosi u hlavního uzávěru - 50 let starého. Hm. Bylo to jako havárie, bagrovali atd...Nakonec zjistili, že to prasklo u /promiňte, ale je to tak/ u baby bydlící naproti přes silnici - někteří z druhé strany ulice měli uzávěry na naší straně. Náš starý uzávěr, který byl asi metr od té baby, v pořádku. Přesto vše vyměněno. Závěr - baba naproti ani nevěděla, že jí tam něco teče / bydlí do kopce/, my jsme za to dali několik tisíc - byla v tom i sleva, jakože je to havárie a dali nám i nový poliš / taková umělá hadice místo starých trubek/ k našemu domovnímu uzávěru. No a za 2 roky se dělal celý nový přivaděč a ostatní měli ten domovní přívod v polišu zadarmo. Já už se musím smát, jinak bych probrečela celé dny, co se nám furt děje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]