Nejste přihlášen/a.
Mám při malování nově vyštukované zdi použít na první vrstu ( penetrace ) použít váleček nebo štětku?
Jaký máte názor na plnící válečky nabízené na internetu? Je na ně samá chvála, ale kamenné prodejny je nenabízejí.
Na vrstvu penetrace pouzijte stetku, jen poradne rozetrit, aby tam nebyly stikajici kapky. Potom dalsi vrstvy valecek, vysledek bude lepsi nez se stetkou. Stetku pouzivame jen na mene soudrzne vrstvy, protoze na valecek se vam nalepi vrstva stare malby. Takze na nove vystukovanou zed, kdyz pouzijete valecek bude to ok.
Se stetkou min cakam nez s valeckem a vic penetrace nanesu na zed a pekne rozetru. A jeste pokud je tam nove stukovane, tak lehce prebrousime stenu od zrnicek pisku brouskem na sadros.
Dobrý den. Lze předpopkládat, že na novém štuku jsou na jeho povrchu, s ním nespojené drobné prachové částečky pojiva a v povrchu jsou jisté nerovnosti.Stětkou se do tohoto povrchu nový nátěr lépe zatře, nečistota se promíchá s nátěrem a tudíž se lépe spojí. Váleček nátěr na povrch pouze "nanáší" , tudíž se může někde hůře spojit s podkladem.
Víc než na štetce. nebo válečku záleží na kvalitní barvě. Zrovna před 14 dny jsem maloval, chtěl jsem ušetřit, tak jsem koupil Jupol Ekonomik. Naprosto nestrovnatelné s Jupol Classic, na který jsem byl zvyklý. Nekreje to a kvůli více vrstvám to vyjde nakonec mnohem dráž, než kvalitní malba. Také nekupovat ty levné barvy z hobymarketů, ty jsou úplně na nic.
Plnící váleček je super věc. Pokud to nenecháš stát dlouho v jedné poloze, tak to neprosákne a nekape. Při troše zručnosti můžeš malovat bez zakrytí podlahy. Nekupuj si váleček s dlouhým chlupem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.