Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Mrazení zeleniny, změna konzistence

Od: vitecek® odpovědí: 4 změna:

ZDravim. Vysvětlíte mi prosim, proč např. maso chutná po rozmrazení tak nějak stejně, jako když ho člověk skladuje v lednici, ale zelenina - v které je voda je potom taková rozbředlá? asi kvůli struktuře?

Jinak jde to jinak, jako např. že dám jídlo ještě do něaké plastové krabičky? Aby zůstala čerstvá, nebo to nejde? D9ky.

EDIT: musí se mražené potraviny vařit? Třeba v Mark and Spencer je na obalech, že by se jídlo mělo vařit. Já nevařim.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

sasanka*
hodnocení

2x

Zelenina (i ovoce) rozbředají z toho důvodu, že jejich buňky obsahují hodně vody. No a jak zmrznou, tak ledové krystalky potrhají buněčné stěny a po rozmražení je to znát. ;)

 

mate59
hodnocení

0x

Ne každá zelenina je vhodná k mražení.Nemrazit ji syrovou,ale vždy před mražením blanšírovat.

 

lipanek
hodnocení

0x

Uveďte konkrétně, o jakou zeleninu se jedná.

Třeba rajčat se hodí akorát potom do leča, nebo pod maso.


doplněno 06.07.20 10:09:

Co se velice dobře hodí zamrazit je hrášek, fazolové lusky, špenát, jahody.

Nyní jsem zrovna mrazila hrášek. Vyloupat, zblanžírovat, nechat vychladnout, dávám do zamražovacích sáčků, jsou silnější, sáček s hráškem urovnat na potřebný tvar, vycucnout brčkem vzduch a vzduchotěsně uzavřít.

Hrášek má krásnou, světle zelenou barvu. Na použití potom stačí jenom ohřát narychlo na pánvičce s máslem.

 

hodnocení

noo, "zkazilo mi to" mrkev a brokolici.

sasanka: jop

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]