Nejste přihlášen/a.
ZDravim. Vysvětlíte mi prosim, proč např. maso chutná po rozmrazení tak nějak stejně, jako když ho člověk skladuje v lednici, ale zelenina - v které je voda je potom taková rozbředlá? asi kvůli struktuře?
Jinak jde to jinak, jako např. že dám jídlo ještě do něaké plastové krabičky? Aby zůstala čerstvá, nebo to nejde? D9ky.
EDIT: musí se mražené potraviny vařit? Třeba v Mark and Spencer je na obalech, že by se jídlo mělo vařit. Já nevařim.
Uveďte konkrétně, o jakou zeleninu se jedná.
Třeba rajčat se hodí akorát potom do leča, nebo pod maso.
Co se velice dobře hodí zamrazit je hrášek, fazolové lusky, špenát, jahody.
Nyní jsem zrovna mrazila hrášek. Vyloupat, zblanžírovat, nechat vychladnout, dávám do zamražovacích sáčků, jsou silnější, sáček s hráškem urovnat na potřebný tvar, vycucnout brčkem vzduch a vzduchotěsně uzavřít.
Hrášek má krásnou, světle zelenou barvu. Na použití potom stačí jenom ohřát narychlo na pánvičce s máslem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.