Dobrý den, prosím o radu. Jedná se o montáž plastových oken. Do otvoru s výškou 900 mm a šířkou 600 mm mám možnost nainstalovat rozměrově vhodné plastové okno, které mělo být otvíratelné shora dolů. Pokud bych ho použil, bylo by otevírané do boku. Ptám se tedy, jestli lze osadit okno se spodním pantem tak, že bude pant na boku. Jedná se o značku Vekra. Kontaktovat prodávajícího nestíhám, potřebuji vědět odpověď v pondělí a to je svátek. Děkuji
Nevim jak Vekra, ale pouze sklopna okna co znam maji kovani znacne zjednodusene, prakticky jen jednu listu ve ktere jezdi jezdec. A takove tedy urcite ne, navic otevrit jde jen vysazenim z te listy. Prohlidni kovani, pokud je to jen tato varianta, tak bych to urcite nedelal.
Nerozumím otázce. Já si vždy plastové okno nechám dělat výklopné nahoře, tehdy je klikana křídle okna kolmo nahoru nebo je klika vodorovně, tehdy je křídlo otevírané na stranu od rámu okna kde je klika na křídle. Je-li klika kolmo dolů, je okno na těsno zavřené. Ještě je mikroventilace, kdy je klika šikmo nahoru, tehdy křídlo okna odlehne pár milimetrů od rámu okna.
U dřevěnýho okna to nejde. Hlavně kvůli okapničkám, které by byly na boku a dole by byl normální falc a voda by neměla kudy odtékat. A nejde to předělat, protože spodní kus je úplně jiný, nežli boční kusy. Do plastu nedělám, ale asi to bude podobný, i když by tam možná šly odtoky vyříznout. Ale přesně to nevím, nikdy jsem po tom nepátral.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.