Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volné cihy (nedrží) při zdění na pěnu

Od: tlapka

Dobrý den,

prosím vás stavební firma nám zdí dům z cihel "na pěnu". Dneska jsme byli na stavbě a zjistlili jsme, že cihly jsou naprosto volné. Prakticky vůbec nedrží. Můžu je sundat jakoby nebyli vůbec přilepené.

Kdybych se opřel o zeď tak propadnu na druhou stranu.

Ten ukrajinec co to zdil dával jen jednu housenku (lajnu) lepidla a ještě malou. (Výrobce říká 2 housenky)

Četl jsem že tady to lepidlo tam není od toho aby cihla byla držela jako na maltě, že pak dům svou vahou zajišťuje pevnost.

Potřebuji poradit - kdyby pěna byla správně nanesená - tak ty cihly se nehnou, že?

Volné cihy (nedrží) při zdění na pěnu
Volné cihy (nedrží) při zdění na pěnu #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

el
hodnocení

2x
Ahoj, mě se to taky nezdá. Určitě aplikovat 2 housenky .
Používají vůbec správnou pěnu? Je cihla pred aplikaci očištěná?
Máš stavební dozor? Rešit to s ním! Každopádně nafotit, popř i natočit. Tohle je zcela určitě špatně.
Koukni na video

Možná najdeš i další chyby v postupu zdění.

Já su stará baba a jen koukám, jak se dnes staví. To není zdění, to je patlání. Jakou mají takové stavby předpokládanou životnost?

Pokud je to poctivě,tak s cihlou druhý den nepohneš.Výdrž dnes nikdo přesně neřekne, ale na jeden lidský život to bude stačit bohatě!

ingjirimares*
hodnocení

1x

Je potřeba aby dodavatel stavebních prací předložil před započetím prací technologický postup, podle kterého pracuje. Každý výrobce ho má trochu jiný, ale určitě to budou min 2 pruhy vysoké min.3cm. Někde se používá před aplikací i zvlhčení vodou.Zdivo musí být stabilní,ne jen poskládané

fiik
hodnocení

1x

Nejsem statik,ale tohle je zcela určitě špatně. Doporučuju to řešit dokud je to v tomhle stavu,nebo později budete mít hodně problémů,budou vám praskat zdi a nechci ani pomyslet co se kdy stane horšího. Reklamovat,poté nezbude nic jiného než rozebrat a vyzdít znova.

Nejsem zastánce lepení na pěnu,podle mě je to fušeřina...ale i na tenhle způsob pokud je udělaná správná aplikace cihlu druhý den rozhodně neurveš,a to ani velkou silou

jenda2*
hodnocení

1x
Pokud se pouzije pena s moznosti vlhceni, tak oplachnute cihly nalepene penou drzi brutalne.

vincaa
hodnocení

1x
Buď používá starou pěnu, nebo nedodržují techn.postupy(ocista cihly od prachu a vlhceni cihly v teplých dnech), nebo pěnu prodávají a na vaše cihly místo housek davaj kapku pěny, za 30 minut ty cihly po nanesení pěny se nemůžou od sebe oddělit!

kare
hodnocení

0x
Dejte mu návod v ukrajinštině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]