Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat, zda jsem udělal zásadní chybu v tom, že jsem neohlásil bouráni otvoru do zdi, která je pro akvárko skrz na skrz. A zda je rozdíl zeď nosná a nenosná.A pokud ji mám ,tak jak tu to chybu rychle ohlásit na stav.úřad bez sankcí.Děkuji za odpověď.
no rozdíl v tom jestli je nenosná a nosná je zásadní hlavně tedy statický. Pokud se jedná o Váš domek, úřad neřeště a hlavně zajistěte tu statiku zdi, jinak máte z baráku hromadu suti. Papír ani úřední razítko Vám zeď neudrží. to víme všichni,a vyřídit se to dá dodatečně. Nebo jste v nějakém bytovém domě . . nebo kde vlastně . . . specifikujte typ stavby .! grrrr
Mám RD ,ale soused je práskače.Okna směřují k němu.Protože teď po mě chce ,abych mu z mé terasi co jsem koupil hotovou i s RD vrátil 20cm které přesahuji.On pozemek koupil až po mě a to jako zahradu.Pak to předělal na stavební parcelu.Jinak děkuji za odpověď
Architekt by měl vědět, zda to může mít vliv na statiku domu. Co se týká úřadu to bych neřešil. Pokud chcete mít úplný klid v duši zajděte se zeptat. Moje zkušenost s úředníky je taková, že když se já k nim chovám slušně tak i oni ke mě, nebuzerují a poradí. Ale záleží to na konkrétním člověku.
pokud tedy u Vás byla stavebně technicky způsobilá a odpovědná osoba, a daný typ zásahu neshledala jako stavebně a staticky závadný a navíc to není z venku vidět a RD je Váš, tak na stavební úřad bych nechodil. Myslim, že by Vám akorát napasli souhlas s výstavbou akvárka v domku . . . to je trapas ne? . Každopádně je dobře, že jste si k tomu někoho přizval. Chce to trochu přemýšlet dopředu a pak až dělat . .. . tak zdar.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.