Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba otvoru ve zdi bez ohlášení?

Od: milhausek odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,chci se zeptat, zda jsem udělal zásadní chybu v tom, že jsem neohlásil bouráni otvoru do zdi, která je pro akvárko skrz na skrz. A zda je rozdíl zeď nosná a nenosná.A pokud ji mám ,tak jak tu to chybu rychle ohlásit na stav.úřad bez sankcí.Děkuji za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

a kdopak Vás udá? proč to budete hlásit? k čemu to potřebujete?

Někdo postaví barák na černo a nic se neděje a vy budete hlásit díru ve stěně?

Opravdu chcete odpověď? jděte na úřad.

hodnocení

0x

no rozdíl v tom jestli je nenosná a nosná je zásadní hlavně tedy statický. Pokud se jedná o Váš domek, úřad neřeště a hlavně zajistěte tu statiku zdi, jinak máte z baráku hromadu suti. Papír ani úřední razítko Vám zeď neudrží. to víme všichni,a vyřídit se to dá dodatečně. Nebo jste v nějakém bytovém domě . . nebo kde vlastně . . . specifikujte typ stavby .! grrrr

repak*
hodnocení

0x

A to je uvnitř bytu nebo do fasády? Dům nebo byt je Váš nebo nájemní?

Jak píše někdo výše: důležitější je statika té zdi, to by měl posoudit odborník - statik.

milhausek
hodnocení

Mám RD ,ale soused je práskače.Okna směřují k němu.Protože teď po mě chce ,abych mu z mé terasi co jsem koupil hotovou i s RD vrátil 20cm které přesahuji.On pozemek koupil až po mě a to jako zahradu.Pak to předělal na stavební parcelu.Jinak děkuji za odpověď

technikjirik*

rozhodující je to co jste koupil a zda to co jste koupil je zaneseno v geodetické mapě

kejki

Pokud je terasa zkolaudovaná, tak bych první pohledal dokumenty, třeba na úřadě. Celkově se domnívám, že soused je blbec, koupil to , jak to bylo, tak co vymejšlí za blbosti.

milhausek
hodnocení

Jsem vlastník a zeď je uvnitř domu a a prokonzultováno s archytektem.

repak*

Architekt by měl vědět, zda to může mít vliv na statiku domu. Co se týká úřadu to bych neřešil. Pokud chcete mít úplný klid v duši zajděte se zeptat. Moje zkušenost s úředníky je taková, že když se já k nim chovám slušně tak i oni ke mě, nebuzerují a poradí. Ale záleží to na konkrétním člověku.

pokud tedy u Vás byla stavebně technicky způsobilá a odpovědná osoba, a daný typ zásahu neshledala jako stavebně a staticky závadný a navíc to není z venku vidět a RD je Váš, tak na stavební úřad bych nechodil. Myslim, že by Vám akorát napasli souhlas s výstavbou akvárka v domku . . . to je trapas ne? *smich**smich**palec*. Každopádně je dobře, že jste si k tomu někoho přizval. Chce to trochu přemýšlet dopředu a pak až dělat . .. . tak zdar.

hodnocení

0x

Milhausek myslím že jste si popletl otázky na které jste se ptal.

raadek*
Moc to milhausku resite. Tu diru jste koupil i s barakem a je to vyreseny. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]