Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit lepidlo z oboustranné lepicí pásky z plastu?

Od: makapla odpovědí: 11 změna:

DObrý den, na plastových rámech dveří mi zůstalo nalepené lepidlo z oboustranné lepicí pásky, na které byla přichycena zábrana proti mouchám, můžete mi poradit jak a čím dostanu toto lepidlo z plastu.

Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud chcete být profi, vyčístíte to HG čističem nálepek nebo i obyčejným technickým benzínem

balshop.cz/...

petrv*
hodnocení

1x
Dobrý den, pokud nejde lihovým čističem, zkuste rostlinný olej a ten pak odstranit běžným způsobem. Některá lepidla jsou snadno odstranitelná tukem. Petr

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, mělo by to jít sundat (bez poškození plastu chemií) i prostým nahřátím fénem a hned stírat hadřikem. Zdravím!

hodnocení

1x

WD-40 namastit a lepidlo povolí.

Pozor na rozpouštědla. Třeba Aceton nebo nějaké ředidla rozpouští plasty a zničí je!

hodnocení

0x

Lihem nebo čistým benzinem by to mělo pustit. Někdy stačí občejná Alpa.

hodnocení

0x

Nejlépe chnickým benzínem, líh je většinou na to neúčinný... Pozor na obyčejný benzín (do auta), má úplně jiné technické vlastnosti a leptá některé hmoty a technický neleptá..., lze použít i čistič brzd, ale ten bud eméně rozšířený v běžné domácnosti...

maslo
hodnocení

0x

Nahřát fénem a zkusit seškrábnout třeba starou platební kartou, trsátkem apod.

Z chem. rozpouštědel je na to zdaleka nejlepší (z relativně běžně dostupných rozpoštědel) isopropylalkohol (IPA, isopropanol).

WD40 a rostlinný olej budou fungovat asi taky, ale bude dost dlouho (v řádu hodin) trvat, než to povolí.

WD-40 to uvolní v řádu desítek minut. Když se tomu pomůže fénem a platební kartou (kreditkou), tak méně.

Souhlas s gumidkem.
WD-40 to lepidlo rozpustí během pár minut a jde to krásně setřít. Někdy stačí i obyčejný kuchyňský olej.
maslo

Tím líp :) Jenom drobnost - je pak nutné řešit odmastění po oleji či WD-40, což s isopropanolem člověk "zdarma" :)

romanp
hodnocení

0x
Zdravím
Měl jsem stejný problém. Právě nyní odstraňují
toto lepidlo. Mě se osvědčil tento postup:
Nahřál jsem to horkovzdušnou pistolí a plastovou škrabkou stáhnul co šlo (použil jsem držák na ovladač klimatizace) Pak jsem zbytek potřel slunečnicový olejem (mašlovačkou). Nechal působit asi 10 minut. Znovu jsem postupně ohříval a hadříkem stíral.. A šlo to dolů, (olej naruší lepidlo ale především zabrání přilnutí lepidla na rám)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]