Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybějící okapnice

Od: martinroben odpovědí: 13 změna:
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jak vyřešit zásadní problém chybějící okapnice. Momentálně mi to nevadí ale jak začnu dělat podbití tk mi tam bude zatikat a OSB deska začne bobtnat. Jak by jste tento problém vyřešili pokud možno co nejméně pracně. Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Kdyz se ptate takto obecne, tak odpovim stejne - doplnenim okapnice. Dejte fotku nebo to aspon detailneji popiste.

hodnocení

2x

Jaký vořežprut dělal střechu, že položil tašky bez okapnice?

Ovšem okapnici tam nějak budeš muset vnutit. A asi ji přišroubovat nějak z boku. Klempíř by asi poradil více a přesněji.

martinroben
hodnocení

To mě taky napadlo vsunout ji aspoň mezi vazníky a vazník vystřihnout tak aby lem okapnice byl v celku

martinroben
hodnocení

Ano chápu doplnit to chci ale jak když mám už střechu pokrytou taskama? Foto bohužel nemám vyfotím zítra

hodnocení

0x

Vždy se najde řešení, ne každý dává okapnice. Dejte foto a najde se určitě dobrá rada.

martinroben
hodnocení

Zde je foto na čelo by mělo přijít 12mm OSB čili fólie bude za OSB a případná sražená voda bude téct do podbití
Chybějící okapnice

Asi k Vám zajedu, vylezu na štafle a podívám se hodně z blízka, aby se nadzvedla kontralať.

martinroben
hodnocení

A bude nutné rozebrat ale část střechy pro zvednutí kontralate

To záleží na detailu uložení kontralatě na krokve. To z fotky nevidím a musí se prohlédlou celá řada. Zkrátka odpáčit lať od krokve, vložit plechy a vrátit zpět. Tak záleží, kde je první hřebík.

hodnocení

0x

Z obrázku není nic poznat, pokud je krytina do poloviny okapu, okapnici nemusíte dávat. Pokud ne, rozkrýt poslední řadu tašek a doplnit okapnici

Myslím si, že tu sú obavy o chýbajúcu spodnú okapničku, ktorá sa dáva pod fóliu.

martinroben
hodnocení

Ano jde mi o chybějící okapnici pod fólií

Pod folií musí být okapnice, aby kondenzát a podobná voda, stékajíci po folii netekl do podbití.

jako zde:

cukrar.rajce.idnes.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]