Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odejít z domu?

Od: aimiyuki odpovědí: 11 změna:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli bych mihla odejít z domu už v 15letrch když mohu jít k příteli. Doma dělám každý den to stejny a vždy když jedu k tetě nebo příteli tak se cítím jako doma ale když jsem doma tak se cítím jako kdyby mi tu nic nepatřilo.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

Ahoj. Dokud nejste zletilá, tak za Vás zodpovídají rodiče. Tudíž bez jejich souhlasu ne.

hodnocení

5x
Zas jedna co si myslí že jí v 15 patří svět a nikdo a hlavně rodiče jí nerozumí
Bez souhlasu rodičú ve svých letech máš smúlu musíš počkat až budeš plnoletá
Doporučuju nedělat hlouposti múže se stát že do roka tě ten tvúj bude mít plný zuby což neni ve vašem věku nic zvláštního a pak by tě mohla spousta neuvážených rozhodnutí dost mrzet

lipanek
hodnocení

4x

A u tety anebo u přítele Vám všechno patří? Je to všechno Vaše, koupila jste si tam něco?

Viděla bych to spíš, že se doma necítíte jako doma, že rodiče nevytvořili klidný, vlídný, útulný domov, rodinnou pohodu. Možná po Vás chtějí práci, nějaké povinnosti, také se učit a nosit dobré výsledky ze školy.

I u tety nebo přítele časem zjistíte, že se všechno opakuje. Jste tam totiž jako návštěva, žádné starosti, povinnosti, všichni Vás obletují, cítíte se fajn, nevidíte zákulisí.

Jak už bylo výše napsáno, odejít můžete v 18 letech, pokud budete mít ukončené vzdělání a dokážete se sama uživit vlastní prací.

rk22
hodnocení

3x

A ty máš v těch 15 létech už nějaké dostatečné příjmy na to aby jsi se mohla osamostatnit a žít s přítelem? To si snad myslíš, že tě ten tvůj přítel bude živit a nebo vás oba budou ochotní sponzorovat rodiče (tvoji a jeho) i když se osamostatníte a odstěhujete od ních? Doporučil bych se nad tím dobře zamyslet.

hodnocení

3x

Velmi typický dotaz od puberťáka. Přesně tak v tomto věku blbnul náš mladý, přičemž rok se s rokem sešel a teď v 21 letech zase není možné dostat jej z baráku. S velkým hurá v 19 šel dobývat svět do Prahy, pak následovalo zásadní zjištění, že pečení holubi do huby nelítají ani tam, tak se zase napakoval zpátky domů.

Prostě řečeno - vydrž do 18, pak to třeba taky uvidíš jinak.

bulik*
hodnocení

2x

Jakou studujete Vy a přítel školu?

aimiyuki
hodnocení

Docela vtipné že si další člověk myslí že mi patří svět právě já chci že světa pryč a od moji rodiny taky, jelikož jsou tu skoro jen hádky a neklid. Nevím proč si to myslíte ale každý má svůj nazor nikoho neobvinuji.
rk22

Až budeš starší a podíváš se na to zpětně tak si to možná také budeš myslet, ale to asi nyní v tvým věku nepochopíš.

hodnocení

0x

@aimiyuki - jestli bych mihla odejít z domu už v 15letrch když mohu jít k příteli
Ne, jako nezletilá nemohla. Ale zajímalo by mě, jak si to bydlení s přítelem prakticky představujete.

xlr

Podle mě by v tom z právního pohledu neměl být problém. Jestli je to chytré rozhodnutí, to je věc druhá...

xlr
hodnocení

0x

Stačí se teoreticky sbalit a jit bydlet jinam. Nevidím nic, co by tomu mělo bránit. Jen by bylo vhodné domluvit se s rodiči, aby ti přebýrali případnou poštu, kdyby ti někdo psal.

Pokud budeš chtít i oficiálně změnit trvalé bydliště, tak je to taky určitě možné. Postup je myslím stejný, jako kdyby jste se stěhovali s rodiči společně – rodiče ho ohlásí standartním způsobem. Jen je potom poteba udělat si nové doklady a změnu všude nahlásit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]