Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Chtěl bych si koupit novou pračku ale nějak nemohu najít takovou, na které bych si mohl nastavit teplotu jakou chci já.
Třeba 55 stC , 75 stC atd... Nevíte někdo o takové?
Děkuji za odpověď.
Pár praček už mým životem prošlo, ale s něčím takovým jsem se zatím nepotkal (netvrdím, že neexistuje) a netuším, k čemu by to bylo dobré.
Já osobně vystačím s teplotami 40 a 60 stupňů (30 nemám). 90 jsem snad za posledních 20 let použil jen jednou.
90 je velice dobrá na utěrky, ručníky, bílá bavlněná a lněná prostěradla, kapesníky, hadříky na mytí nádobí, vanu, okna.
Někdy i na bílá trička, spodní, bavlněné prádlo, bílé, bavlněné ponožky.
Ale je možné, že máte myčku, prostěradla froté barevná, kapesníky jednorázové papírové, též kuchyňskou utěrku papírovou, ponožky barevné, na okna stěrku, nebo vysavač, koupelnu a WC myjete postřikem a necháte chemii působit tak těch 95 nepotřebujete. Je to všechno jednodušší, jo, jo.
-------------------------
Až budou vedra, tak si natáhnu bílou, nachlazenou plachtu i se jí přikryji, a to se spí úplně jinak, než když zespoda hřeje vypínací froté.
Na Whirpoolkách AWE starší řady šla nastavit teplota 50C. Přesně vím, na co nařážíte. Na některé materiály je při různém znečištění 60C moc a 40 málo. Také bych na prostěradlo či montérky uvítal i volbu 70 nebo 75C.
Bohužel dnešní Whirpoolky AWE,AWT jsou hlučné a odchází ložiska. Ovšem stále jsou dobře servisovatelné proti jiným. Výměna ložiska je jednoduchá i pro laika. Mění se celý domek. Ale včas, aby se neměnila i příruba od bubnu (pak je nutno rozmontovat vanu a to jde.
Jiné pračky vanu rozmontovat jinak než uhlovou bruskou neznám krom těch Whirpoolek (ale určitě jsou).
Tahle to uměla. Pod LCD má + a -.
Dobré to je u běžně špinavých věcí u kterých je 40 stC málo a 60 stC už hodně. A tady se právě výborně hodí 50 stC !
No nic...
To platilo dříve. Počtěte si něco o těch prášcích. Dnes jsou navrženy na teplotu třeba těch třicet stupňů. Potom perou ideálně. Pokud teplotu zvýšíte anebo snížíte,jde kvalita praní prudce dolů... Samozřejmě,pokud do pračky strouháte jelena /znám pár takových lidí a umí si to zdůvodnit/,je to teorie o ničem...
Gumídku,uvažuji běžně znečištěné prádlo. Zase tak často nekrvácím a pokud ano,vyhazuji. Moc nechci dále nosit tričko,do kterého jsem zabalil upadlý palec cestou na chiru... Pomočováním netrpím a o jiných tekutinách tady nehodlám diskutovat. To zvládnou ty vyšší teploty a je jedno,jestli to je 55 anebo předvolených 60...
Děkuji všem za odpovědi .
Našel jsem Indezit , která má mechanické nastavení teploty i otáček . A to bude má volba...
Pokud myslíte tohle, pak upozorňuji, že má aretace (cvaká) a nejsem si jist, že mezipolohy vůbec snímá. Má totiž ještě tu vymoženost, že každé číslo programu má svou nejvyšší použitelnou teplotu a tu nepřekročí, bez ohledu na to, co nastavíte na voliči teplot. Takže ten volič nenastavuje teplotu, ale jen sděluje Vaši volbu "Centrálnímu mozku pračky".
Whirlpool TDLR 65231 zen
S tim natocenim bubnu pri otvirani - no ne vzdy se otoci nahoru, ale to je drobnost...a hluk pracky nemuzu uplne posoudit, protože ji mame v umakartovem jadre, kde jde slyset vsechno a nema uplne stabilní podlozeni...cenove i se spotrebou a funkcemi nam vyhovovala nejvic, mame ji pul roku a spokojenost velká - prave diky individualnimu nastavovani teploty, funkce rychle, eko, provetravani a odlozeny start
Díky za odpověď. Mám už třetí AWE a ta nynější je více hlučná a proti předchozímu modelu nemá na řemenici magnet pro sledování polohy dotočení bubnu dvířky na výstup dvířek a musím otáčet rukou, abych prádlo vytáhl. I ložiska dříve odešla.
Ale stále se velice dobře opravuje a vše je friendly pro servisáka. Akorát nemůžu tak napřesno měnit teplotu, jako ty. Mám teď AWE 60510.
Díky za odpověď. Mám už třetí AWE a ta nynější je více hlučná a proti předchozímu modelu nemá na řemenici magnet pro sledování polohy dotočení bubnu dvířky na výstup dvířek a musím otáčet rukou, abych prádlo vytáhl. I ložiska dříve odešla.
Ale stále se velice dobře opravuje a vše je friendly pro servisáka. Akorát nemůžu tak napřesno měnit teplotu, jako ty. Mám teď AWE 60510.
Koukám teď an tu zen technologii a vůbec mě to neoslovuje. Kdybych měnil ložiska, tak mi dost překáží motor na bubnu a proti stříkající vodě, když odejdou gufera, tak odejde i vynutí motoru?... no už asi whirpool nebudu kupovat a tuhle doklepu a půjdo do AEG
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.