Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uskladnění papírových krabic

Od: jikadlec odpovědí: 4 změna:

Dobrý den
Potřeboval bych na chalupě ve stodole uskladnit papír. Docela dost papíru.
Jde o archiv manželky v šanonech, knihy po vystěhování dědečka a archiv starých časopisů.
Dohromady je to 7 metrů krychlových. Mám to v tuhle chvíli v menších a středně velkých kartonových bednách.
Podlaha je betonová, suchá, ale jen v jedné třetině plochy, tedy v místě uskladnění. Ze dvou stran přiléhá obvodová zeď stodoly. Jinak je to klasická stodola, občas tam parkuje auto, jsou tam věci na zahradu a nějaké to dřevo.

Jde mi o bezpečné uskladnění na x let. Přístup k obsahu není nutný, maximálně 1x za rok, mám to popsané, tak se to trochu přeloží, vytáhne krabice číslo 21 a pak se dá zpět.
Vlhkost od podlahy by hrozit neměla, ale když hodně zaprší, tak ze svahu může něco dotéct. Větší strach mám z myší a podobné havěti.

Mám pár nápadů:
1) kombinace kartonu s folií, buď obsah v plastových pytlích a pytle v kartonových krabicích nebo kartonové krabice obalené folií (ochrana před vlhkostí)
2) obložení buď skleněnými deskami nebo mdf deskami nebo jemným pletivem (ochrana před myšákama)

Bude důležité to udělat bez škvír, desky nějak pospojovat, zároveň aby se k tomu tu a tam mohlo - klidně méně pohodlně, nebude to často.
Máte nějaký lepší nápad?

Díky moc za inspiraci.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle toho, jak my jsme dopadli s různým skladováním, bych vám doporučila zabalit jednotlivé krabice nebo co do plastových pytlů - nejlépe dva na sobě a dát někam, kde není vhlko - ne do sklepa. Jednou za půl roku zkontrolovat. Mráz v zimě nevadí, spíše je výhodou.

lipanek
hodnocení

0x

Hned v začátku dotazu mě napadlo to samé, myši.

Tedy pastičky kolem dokola, el. odpuzovače, nebo kočky. Ale jestli tam nejste často, tak ty kočky asi není dobré řešení.

jikadlec
hodnocení

Moc často se tam jezdit nebude, a když tam nejsme, tak je to zamčené. Takže kočky ani pastičky v úvahu nepřipadají, odpuzovače také ne, to podle mých zkušeností moc nepomáhá, to spíš do chalupy, ale ne do stodoly, tam může být myší všude hafo...

Jde mi spíš o zkušenost typu "tohle pletivo XY určitě neprokoušou" nebo "skrz mdf desku se taky dostanou".

Napadlo mě zkusit sehnat nějaké velké vyřazené plastové/laminátové barely nebo nádrže nebo přepravky a dát to nějak do nich?

hodnocení

0x

Na dialýzu se mnou jezdí starý pán, který rád povídá a tak jsem se dozvěděla, že má doma několik beden materiálu z firem, které vlastnil nebo dělal tam ředitele. K tomu paní archivuje časopisy a také nějakou agendu. Navíc by bylo škoda cokoliv z oblečení vyhodit. Čtyřpokojový byt, prostoru dost. *alene* K paní se nastěhoval pan Alzahijmr, on sám se sesypal a zkončil na IPU ve špitále, odkud oba přesunuli najdříve do LDN a pak do domova důchodců. Lituji jejich mladé, až otevřou byt s tím, že je potřeba ho vyklidit a prodat. *alene* Já sama neskladuji nic, jen mám problém zlikvidovat bankovní výpisy. Ale jinak, bez milosti jde do stoupy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]