Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vodě odpudivý nátěr zvolit

Od: nor odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Nad garáží se objevily vlhké fleky, viz foto. Zkoušel jsem lít vodu na plech nad těmi místy, kde je vlhkost, abych určil přesné místo, kde dochází k průniku vody, nicméně viditělně nikde nic neprosakovalo a není vidět žádná díra, domnívám se, že tam jsou nějaké mikrotrhliny.

Napadá mě plech (ten nižší, těsně nad těmi fleky) po celé délce natřít nějakým voděodpudivým nátěrem a chtěl bych tedy poprosit o návrh barvy, která by šla použit. Při googlení jsem našel Soudal Wasser Stopp, nicméně nemám žádnou zkušenost, cena není nejnižší a to množství mi příjde zbytečně velké. Takže pokud existuje i nějaká jiná levnější varianta, byl bych rád.

Případně, pokud má někdo jiný návrh jak problém řešit.

Děkuji.

Jaký vodě odpudivý nátěr zvolit
Jaký vodě odpudivý nátěr zvolit #2
Jaký vodě odpudivý nátěr zvolit #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ľavý fľak - voda sa dostáva pravdepodobne poza plech - fľak je vidieť aj nad ním. Overte vrchné oplechovanie a časť v omietke, či má dostatočný presah. Tiež skontrolujte sklon - ak sa tam robí jazierko, plech mohol prehrdzavieť.
Pravý fľak - buď to tečie cez spoj plechu alebo je to obdobný prípad ako na ľavej časti. Pravdepodobne to bude len preložené a zaletované. A pájka povolila. Odškrábnite trochu omietky a spoj očistite a pretesnite nejakým klampiarskym tmelom.
Ďaľšou možnosťou je, že to tam všetko nateká cez ten spoj, časť tečie popod plech a v mieste ľavého fľaku je najnižšie miesto.

Myslím, jak výše uvedeno, že lepší je zjistit, proč je mokro. Pokud se zatře, výsledek může být horší. Vlhkost se uzavře a v zimě mráz bude trhat zdivo.

nor
hodnocení

Děkuji za reakci. Vrchní oplechování se zdálo být v pořádku, bohužel co jsi teď nejsem jistý je, jestli ten flek nad plechem na levé straně, který jste zmínil, tam byl již před tím, než jsem to poléval vodou a nebo vzniknul právě až při polévání. To budu muset ověřit. Jezírko se při polévání netvořilo a voda stékavala z hrany plechu přímo na zem, nezajížděla pod hranu plechu. Tím spojem myslíte tu část kde plech končí u omítky (jakoby ve zdi) nebo tu vyvýšenou část na plechu, která je vidět vpravo na prostředním obrázku?

hodnocení

0x

Nenechte se mýlit oplechováním, zkontrolujte si především krytinu, zda-li u atiky neprosakuje. Pak by jste měl i mokrý strop.

Pokud by to bylo přeci jen oplechováním, tak je uděláno dost nešťastně, měla by být oplechována i ta svislá část mezi plechy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]