Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Nad garáží se objevily vlhké fleky, viz foto. Zkoušel jsem lít vodu na plech nad těmi místy, kde je vlhkost, abych určil přesné místo, kde dochází k průniku vody, nicméně viditělně nikde nic neprosakovalo a není vidět žádná díra, domnívám se, že tam jsou nějaké mikrotrhliny.
Napadá mě plech (ten nižší, těsně nad těmi fleky) po celé délce natřít nějakým voděodpudivým nátěrem a chtěl bych tedy poprosit o návrh barvy, která by šla použit. Při googlení jsem našel Soudal Wasser Stopp, nicméně nemám žádnou zkušenost, cena není nejnižší a to množství mi příjde zbytečně velké. Takže pokud existuje i nějaká jiná levnější varianta, byl bych rád.
Případně, pokud má někdo jiný návrh jak problém řešit.
Děkuji.
Myslím, jak výše uvedeno, že lepší je zjistit, proč je mokro. Pokud se zatře, výsledek může být horší. Vlhkost se uzavře a v zimě mráz bude trhat zdivo.
Děkuji za reakci. Vrchní oplechování se zdálo být v pořádku, bohužel co jsi teď nejsem jistý je, jestli ten flek nad plechem na levé straně, který jste zmínil, tam byl již před tím, než jsem to poléval vodou a nebo vzniknul právě až při polévání. To budu muset ověřit. Jezírko se při polévání netvořilo a voda stékavala z hrany plechu přímo na zem, nezajížděla pod hranu plechu. Tím spojem myslíte tu část kde plech končí u omítky (jakoby ve zdi) nebo tu vyvýšenou část na plechu, která je vidět vpravo na prostředním obrázku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.