Nejste přihlášen/a.
Zdravím,vím,že už se tady tmelení sdk probíralo,ale přece jen:někdo tady radil přetmelit všechny spáry Uniflotem bez pásky.Určitě to lze,ovšem s jakým výsledkem?
Páska neboli bandáž se dává tam, kde se SK může hejbat a praskat. Krátká spára (seřízlá origoš na 45 stupňů) se při správné konstrukci rastru šroubuje právě na CD tohoto rastru, takže nemá důvod někam cestovat. Proto tam od výrobce není "prohlubeň" na pásku, a pakliže tam bandáž dáte, máte bouli. To jestli bouli opticky roztáhnete přes celej sádroš je pak záležitostí práce a materiálu navíc, ale bouli stejně máte! Naopak delší hrana, která se dává napříč rastru má prohlubeň na bandáž, protože těch půl metru bezi jednotlivými CD profily "visí" ve vzduchu. Ovšem základem je vždy dobře udělat rastr. Knaufáci i Riggipsáci to maj dobře vymyšlený, akorát některý kutilové to dělaj blbě...
ze by jen nekteri kutilove Mel jsem moznost okouknou praci dvou firem, ktere se zivi i mimo jine SDK.
Kdyz si blbe nachystal rost na strope a deska mu vysla s presahem od CD, tak jim vznikl pricny spoj mez moznosti prisroubovani k CD cca presahy na obou deskach cca 25+25cm. Pricnou sparu cvakl sponkovackou a hned na to prisel tmel aby to nebylo videt, kdyz uz tak blbe udelal rost mohl ubrat na SDK, ale proc..., proc by to delal.
Podelne prohlubne PRO, VARIO PRO odrezaval aby usetril na tmelu. Pricne daval jen 4 srouby. atd. atd., kdyz jsem se ho zeptal proc to tak dela, bylo me receno, ze se to tak dela, zeptal jsem se jeste jednou pro se to tak teda dela... odpovedi jsem se nedockal.
Zde se opravdu drzel "cim mene tmelu tim lepe", ono to vypada po zatmeleni tyden pekne, ale co pak...takovou "firmu" uz tam nikdo nedostane. Pak se nikdo nemuze divit, ze se i laik do toho radeji pusti sam, nez za 1m2 platit hrisne penize nejakemu zufanovy.
Bohužel, s podobnou fušeřinou od "profi" firmy jsem se setkal i já. Ale stále neztrácím víru ve "zlatý český ručičky", a snažím se když něco dělám, dělat to tak abych se za to nemusel stydět.
Na rezane hrany se zkosenim nebo pricne hrany davam skelnou pasku, podelne hrany, ktere maji PRO drazku mrizku s polepem jinak skelnou pasku. Pokud mas zkosene hrany vzdy pasku. Pokud je rovna hrana a mezera do 2mm u sten akryl.tmel jinak sparovaci tmel/pasku/sparovaci tmel/akryl. tmel. Paska je tak mala polozka na to aby se nepouzivala.
nedela... je potreba ten tmel vice roztahnout do stracena, tak aby to nebylo viditelne, ne meritelne.
Take jsem mel obavy, ale lze to udelat, chce si to s tim vyhrat.
jj, jak pisete
Jako zivnostnik bych se asi neuzivil, tak jak se stim se... . , ale vysledek za to stoji.
bohuzel je to tak, videl jsem hodne nekvalitne odvede prace (neberte to nikdo osobne jsou i kvalitni remeslnici) a tak si to radeji udelam sam. Samozrejme jen to co jsem schopen. A hlavne nadavat pak muzu sam sobe
Naklady na tmel pro SDK jsou "male", proti materialu, ktery jsem pouzil pro parotesnou folii.
Jen jedno slovo,ale stejně jsme to už řekli několikrát.Nejlepší tmelení - žádné tmelení.Ještě jsem neviděl,že by se podařilo do ztracena udělat hladítkem rovnou stěnu,posviť na to zboku a uvidíš,jak jsi to zmršil.
JABRAKA
Jaroušku, ahoj, souhlasím s Tebou a viditelností z boku. Jednou jsem řešil podobnost, zákazník si stěžoval na firmu až jsme povolali knaufovýho technika a ten donesl znalosti. Zákazník opravdu vymrzoval, ale dopadl to tak, že nebyl domluven stupeň sádrování a obvyklé je to přesně takto jak je zde vysádrováno.
Pohrozil soudem, ale nic se nestalo.
Proto nedoporučuji přes krátké spáry pásku! Zase na druhou stranu někteří řemeslníci si zaslouží ...
když já jsem slušný a neřeknu co.
Přeji všem hezký víkend.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.