Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V prádle zůstává prášek

Od: icek* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den. Může protékající čerpadlo mít za následek, že v prádle zůstává prášek i po opětovném dvojnásobném máchání? Jedná se o pračku Zanussi TC 502 asi deset let starou. Nemůže být poškozený programátor? Váháme mezi opravou a koupí nové pračky, může někdo poradit, děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Protékající čerpadlo - otázka je jak moc. Asi by bylo vhodné se pověnovat příčině. Zůstává-li v prádle část pracího prostředku, je to jasným znakem toho, že praní a posléze máchání probíhá v nedostatku vody. Deset let je na pračku poměrně hodně, ale je-li chyba jen v čerpadle, zatím bych neměnil.
al bunda*
Deset let je na pračku příliš dlouho. Naopak doporučuji vyměnit.
Hezký den.

Dodatečně mne napadlo, že vlastně protékání čerpadla je trochu nesmysl. Vždyť vývod odtoku je nad úrovní hladiny v bubnu pračky! Jak je to tedy s tím protékáním? Nejde jen o špatně (nízko) umístěnou odpadní hadici?

A ještě bych dodal - naše automatická pračka již funguje bez jediné vady patnáctý rok... je to ale whirlpoolka.

icek*
hodnocení

Doplnění mé otázky, asi jsem to špatně napsal, to čerpadlo pravděpodobně teče a né protéká. Při odčerpávání je voda pod pračkou, nejdříve jsem myslel, že je netěsná napouštěcí hadice, ale potom jsme zjistili že voda teče jen při vypouštění, ale po sejmutí zadního krytu je vše suché.
al bunda*

Zkus se podívat při čerpání na cesty, kudy voda odchází. Může to být zanesený filtr, zacpaná nebo prasklá hadice a podobně. Nenmusí být problém v čerpadle.
Jinak já mám ještě i dvacetiletou Tatramatku, ale tam už jsme u spotřeby energií někde naprosto jinde, než by bylo rozumné.

Hledej závadu s otevřenou zadní stěnou pračky při pracím cyklu.
Hodně zdaru.

icek*
hodnocení

Dík za radu, kouknu se na to při chodu pračky a uvidíme, ale asi poletí.V každém případě, díky.
servis praček

Že se nerozpustí prášek a zůstává na prádle může mít tyto příčiny:

1. netočí se buben při praní a prášek zůstane v prádle

2. pračka neohřívá (ve studené vodě se prášek blbě nebo vůbec nerozpustí)

3. může to být i něco jiného, nic víc mě ale nenapadá :)

Netěsné čerpadlo je potřeba vyměnit, jeho přetěsnění většinou není možné, jeho cena je tuším 1100kč, topení stojí asi 500 kč, plus k tomu nějaká cena za opravu, ideální by bylo pračku odvézt do servisu na dílnu, aby se tam mohl vyzkoušet celý prací cyklus.

icek*
hodnocení

Díky za zájem a rady, ještě jsem s tím nic neudělal, ale stále více uvažuji o tom, že pračku pořídíme novou a do té staré už nebudeme nic investovat.Všem děkuji.
ingeborg

Dobrý den,při zakoupení pracího prášku Lanza /bílé balení/ zůstával prášek usazen na tmavém prádle.Na 50% je to v kvalitě prášku.

nensy*
ingeborg-Ne v prášku to zasadně ne ale,kolik ho daš*stop*Lanza stačí jen malé dávky davat.SO.
icek*
Zpráva všem, kteří zaslali příspěvek, pračka dostala strach a přestala protékat, jen nepatrně pár kapek občas a zdá se, že i co se týče prášku je vše v pořádku. Asi tušila, že poletí, je to záhada. Takže ještě jednou všem díky za rady.
al bunda*

Ano, je to zvláštní, ale někdy opravdu stačí dobré slovo.
A když to nejde po dobrém, vezmi větší kladivo.
Hezký den.

pratelsky*
hodnocení

0x

Pořiď si pořádnou pračku a neopravuj starej krám, ale hlavně používej kvalitní prášek na praní, ten se pozná tak, že má dobrou rozpustnost i ve studené, respektivně vlažné vodě. U nás takový používáme, pere i při pouhým namáčení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]