Dobrý den, Prosím o radu jak správně vařit vajíčka tak,aby pak šli dobře loupat? Vajíčka jsem použila starší a i je po uvaření dala do studené vody, ale po vychladnutí se vůbec nedali oloupat. Díky za odpověď
Dobrý den. Jedna taková vychytávka je - do uzavíratelné misky (nebo čehokoliv co jde uzavřít) dát studenou vodu, vložit do ní uvařená vejce, misku zavřít a chvíli s ní pořádně třást, aby se skořápky co nejvíce rozkřáply. Pak se dobře skořápky z vajec odstraní.
Vejce stará min. 2-3 týdny po snesení, vařená 11 minut. Schladím, vodu sleju. Jdou oloupat krásně kdykoliv. Hned ještě teplá anebo až za tejden z lednice.
Ps: čerstvá snesená a uvařená mi loupat nejdou
id
3 týdny stará vejce uvaříte, dáte do ledničky a někdy loupete až za týden = záprtek Dobrou chuť.
V lednici nikdy nemám vejce starší jak týden. Ty jsou problém oloupat. Třást ve sklenici je u mne 50% úspěch. Dostala jsem dobrou radu a funguje na čerstvá vejce. Opravdu čerstvá, ne jen napsaná na krabičce
10 minut vařím, asi 5 - 8 minut ( od oka) nechám ve studené vodě a ještě teplá vejce na obou koncích nakřapnu, ale neodlupuji skořápku. Chce to pořádný nádech a fouknout do vajíčka. Skořápka se odlepí.
Na Tik-Toku bylo videjko s návodem, jak zajistit lehké oloupání po uvaření. Do hrnce s vejci přidat kolečko citronu. Ale zatím jsem nezkoušel, takže nepotvrdím, zda to funguje nebo je to fejk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.