Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snadno oloupat vajíčka

Od: mrs odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Prosím o radu jak správně vařit vajíčka tak,aby pak šli dobře loupat? Vajíčka jsem použila starší a i je po uvaření dala do studené vody, ale po vychladnutí se vůbec nedali oloupat.
Díky za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Jedna taková vychytávka je - do uzavíratelné misky (nebo čehokoliv co jde uzavřít) dát studenou vodu, vložit do ní uvařená vejce, misku zavřít a chvíli s ní pořádně třást, aby se skořápky co nejvíce rozkřáply. Pak se dobře skořápky z vajec odstraní.

lipanek

Možná to byla vychytávka Ládi Hrušky.

hodnocení

2x

Nakřápnout a dát zpátky do studené vody. Voda se musí dostat pod skořápku.

ladis*
hodnocení

1x

Vejce stará min. 2-3 týdny po snesení, vařená 11 minut. Schladím, vodu sleju. Jdou oloupat krásně kdykoliv. Hned ještě teplá anebo až za tejden z lednice.

Ps: čerstvá snesená a uvařená mi loupat nejdou :(

id

3 týdny stará vejce uvaříte, dáte do ledničky a někdy loupete až za týden = záprtek *zed* Dobrou chuť.

joudic*
@id i 3-4mesice stara vajicka nejsou zaprtek

lipanek
hodnocení

0x

Tak, správně, poťukat skořápkou o tvrdý povrch.

Ve studené vodě nenechávat dlouho, stačí pár minut a hned loupat. Jak se nechají zcela vystydnout, tak to jde opravdu špatně.

id
hodnocení

0x

V lednici nikdy nemám vejce starší jak týden. Ty jsou problém oloupat. Třást ve sklenici je u mne 50% úspěch. Dostala jsem dobrou radu a funguje na čerstvá vejce. Opravdu čerstvá, ne jen napsaná na krabičce *smich*

10 minut vařím, asi 5 - 8 minut ( od oka) nechám ve studené vodě a ještě teplá vejce na obou koncích nakřapnu, ale neodlupuji skořápku. Chce to pořádný nádech a fouknout do vajíčka. Skořápka se odlepí.

hodnocení

0x

Před vařením vajec skořápku propíchnout na jednom vrcholu. Vejce se dají po uvaření snadno loupat.

hodnocení

0x

Viz obrázek:

Jak snadno oloupat vajíčka

hodnocení

0x
Na Tik-Toku bylo videjko s návodem, jak zajistit lehké oloupání po uvaření.
Do hrnce s vejci přidat kolečko citronu.
Ale zatím jsem nezkoušel, takže nepotvrdím, zda to funguje nebo je to fejk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]