Dobrý den, zjistili jsme, že nám po třech letech tece v pouště i ventil od bojleru, když bojler nahriva, tak 0,5-1 litr v noci a něco prez den,na základě toho nám vyměnili pojistný vypousteci ventil a celý redukční ventil i s budíkem, snížili tlak na 3 bary, pojišťovna je do 6 a pořád tece, bojler asi 3 roky starý, bezproblémový, poraďte, diky
My to máme zrovna tak. Starý bojler nic a měli jsme ho 22 let a nový při ohřívání taky kape. Někdo to má svedené do kanallizace a my tam máme kýbl a až je to plné, tak s tím spláchnu. Máme ho ve sklepě.
Ano, expanzní nádoba se i u TV běžně používá, ale zpravidla u větších ohřívačů (200,300 a více litrů).
Pokud ale takto odteče cca 0,5m3 vody za rok (100-150l ohřívač), tak je to sice psychologicky hezká věc, ale ekonomicky se to v podstatě ani nevyplatí.
Ja jsem ji tam dodelal. Jelikoz nemam u bojleru odpad, takze nemusim nic hlidat a vynaset kybl ze sklepa a za dalsi nemam v domacim rozvodu 6baru, takze to taky neni ke skode. Zajimave ale je ze nektere bojlery to delaji, nektere zase ne. Zajimalo by me cim to je.
Tak technicky vzato to je pouze záležitost objemu vody v ohřívači, tlaku na vstupu, otevíracího tlaku PV, a teploty vstupní vody a ohřáté vody. A potom je logicky rozdíl i v takových maličkostech jako je počet osob v domácnosti a četnosti používání teplé vody.
Mi to dělalo taky.Nepomohlo ani snižit tlak v potrubí redučákem. Tak mi Instalatér namontoval na potrubí vedle boileru malou expanzní nádobu (pro pitnou vodu).Mezi bojler a vodovodní batérie.A od té doby mám klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.