Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se účinně zbavit mravenců v kuchyni když máte doma psa

Od: loq odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

v kuchyni pod sporákem se nám objevili mravenci a jelikož máme doma psa, tak hledám účinný návod, jak se mraveců šetrně zbavit aby pes případné hubící prostředky neolizoval.

Prosím o radu nebo doporučení nějakého hubícího prostředku s ohledem na psa, který má v kuchyni pelech.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

postřik ocet + voda 1:1

m123*
hodnocení

0x

Já dávám prášek do pečiva, ale nevím jestli by to vašemu psu třeba nechutnalo. Musíte vyzkoušet.

hodnocení

0x

Já je vyhubila pomocí domečku na mravence. Nevím, jak to funguje, ale funguje to.

Zkuste ho dát tam, kam pejsek nedosáhne.

dusger*
hodnocení

0x

Jedlá soda, pečící prášek, křída atd se lepí mravencům na nožky a chvilku je zpomalí, ale nezabíjí je. A asi ani ocet. Já spíš věřím jedům v krabičce např google.com/... dají se zasunout hluboko pod nábytek.

janm*
hodnocení

0x

Pořídit šikovného pavouka.

hodnocení

0x

Pořídit mravenečníka *smich*

hodnocení

0x

Moc dobře nám pomohlo koření "hřebíček". Nasypala jsem na zem, udělala malou hromádku a mravenci zmizeli. Nyní ho mám stále v nízké krabičce, aby tam voněl a již se nikdy mravenci neobjevili.

Jen dát pozor při mixování hřebíčku, naleptává některé plasty, zvlášť na průhledných je to vidět. Proto pak skladovat ve skleničce od dětské přesnídávky například. Místo mixování se doporučuje drtit ve hmoždíři.
Já používám k hubení sypký prášek proti mravencům. Je růžový dávám ho do spár. Hřebíček ale vyjde o hodně levněji, je to zajímavější varianta.

Hřebíček jsem použila celý a fungovalo to dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]