Nejste přihlášen/a.
Ahoj, poradíte mi prosím, jak správně napakovat plastový závit na přechodce z PE hadice. Na závit šroubuji mosazné kolínko a pak kohout.Pakuji to teflonovou šňůrou Loctite. Závit nejdřív zdrsním listem od pilky na železo a motám cik cak po směru 15 až 20x. Po dotažení spoj pokapává. Když dám šňůry méně, jde to dotáhnout lehce a kape to. Když dám šňůry více, shrne se. Když dám akorát, tak kape taky. Tvarovka prasklá není. Pro jistotu jsem to zkoušel na další nové.
Díky za tipy.
Dvacet ovinutí mi přijde opravdu hodně, ty závity k sobě asi moc nejdou, když je toho potřeba tolik. Volil bych tedy jiný spoj.
S oblibou dělám to, že na začátku závitu (co bude dál uvnitř) dávám slabší vrstvu a naopak na konci toho naperu víc. Funguje to pak jako zátka, kterou drží závit. Jestli vám to pomůže nevím...
Dej to na teflon pásku (silnější lepší) nebo nejlíp trošku koudele + zalepit akrylovým tmelem. Dá se i samotná koudel.
Obecně tohle se nesmí pakovat moc, jinak plast rupne.
Šňůra Loctite se motá chaoticky i křížem přes závity, na plast se moc nehodí (moc hladké kluzké, šňůru to nezpracuje aby těsnila)
tmel např. toto:
S teflonovou šnůrou Loctite se zachází jinak než s teflonovou páskou a s koudelí . Každé má svoje. Loctite 55 zásadně cik-cak. Počet závitů dle průměru (viz video), konce nitě nechat venku. Natočit, přetáhnout přes koncovou polohu a vrátit zpět.
Originál
A na to ste přišel jak? Těsnit závit teflonovou páskou chce nějakou zkušenost. Na poprvé se to nikdy nepovede.
Pokud toho dáš málo tak to teče a pokud hodně tak to zase nejde utáhnout. Je potřeba dát tak akorát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.