Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze použít fasádní penetraci jako barvu?

Od: petrk* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

zbyla mi penetrace pod fasádní omítku hornbach.cz/...

Mám ji namíchanou v odstínu a protože mi zůstala navíc, nemám pro ni využití, tak mě napadlo ji použít jako barvu na jinou část omítky, kde nějaký umělěc zkoušel svoje výtvarné dovednosti. Lze ji tedy použít jako jako fasádní barvu? Jde mi hlavně o to, zda vydrží povětrnostní vlivy. Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Penetrace nemá vlastnosti jako krysí vrstva.Je jen kontaktní materiál,který dobře spojí podklad s omítkou.Na povrchovou úpravu bych ji nedoporučil.

JABRAKA

hodnocení

3x

Penetrace nenahradí fasádní barvu. Stavbě určitě neublíží, povětrnostní podmínky vydrží, ale ne dlouho. Po půl roce až roce stejně musíte dát fasádní barvu.

figurek*
hodnocení

2x

ne. Penetrace se používá spojka zdi s barvou. Na penetrované zdi barva lépe drží.

Jestli vám nějaký grafiťák počmáral zeď, pak ty jeho klikyháky napenetrujte, nechte zaschnout a zamalujte normální fasádní barvou.

hodnocení

0x
Tak já zase poplavu proti proudu. Dělal jsem závětří před verandou a jako základ byla trubka od terasy k trámu. Když jsem ji chtěl barevně sladit s fasádou napadlo mě použít probarvenou penetraci protože jsem si vzpomněl, jak šíleně se to dostávalo ze skla z okna které se při natírání podařilo cáknout. Dneska už závětří neexistuje ale minimálně 15 let to na něm drželo jak helvetská víra.

Jaká to byla penetrace?

Bohužel. Nemůžu sloužit, jak píšu je to už víc jak 15 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]