Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení čerpadla a ventilu

Od: petrak odpovědí: 5 změna:
Zdravím, zaseknul jsem se na jednom zapojení.Jde o zapojení elektromagnetického ventilu tak, aby při dosažení maximální hladiny sepnul plovákový spínač časovač, který následně bude spínat ventil v intervalech 10min zapnuto a 50min vypnuto.Zdravím, zaseknul jsem se na jednom zapojení.V příloze zasílám schéma, celé situace. Dané přístroje jsou již v rozváděči osazené a ventil s plovákem protaženy.Předřazený je jistič, za ním je instalační stykač, potom už připomínaný časovač: velkoobchod.conrad.cz/... a to trafo.Hodila by se mi rada. Do přílohy jsem načrtnul schéma. Děkuji a hezké odpoledne *palec*
Zapojení čerpadla a ventilu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Z jistice na in, z no na a1, na obe a2 a trafo musis privezt nulu. Z jistice na stykac, ze stykace na a1 rele, pak jeste chybi z jistice nebo privodu stykace na 15 rele a z 18na trafo.
petrak
hodnocení

Děkuji mockrát za odpověď.

Pro přehlednost jsem to přehodil do schématu. Takže nějak takto? Také jsem to tak měl, nakonec jsem se, ale moc zamyslel a překombinoval to a pak už nebyl schopný se v tom nezamotat *zed*. Občas se v tom člověk prostě zasekne a už není schopen to vyřešit.

Zapojení čerpadla a ventilu #2
olinl

petrak-ten "instalační" stykač je tam podle mě zbytečný, to časové relé v části "napájení" nemá velký proudový odběr-řádově to jsou miliampéry, ale v případě nějaké kontrolky či dalšího přidaného spotřebiče tam být může..

Jo ten stykac tam je nejspis na nic , protoze ovladaci civka v rele nebude mit zadny odber. Jedine co je potreba, tak odzskouset pak to casove rele, nekdy se ta logika lisi a je lepsi to otestovat na ostro, pripadne dle potreby prepojit.

olinl
hodnocení

1x

Podle obrázku zapojit, pokud časovač umí spojit kontakt 15 a 18 na těch deset minut a na padesát minut tento spoj rozpojit po připojení napájecího napětí na svorky A1 a A2 (z plovákového sínače + "nuláku") a to ještě za předpokladu, že hladina bude dostatečně vysoko po dobu těch deseti minut. Nevím typ plovákového spínače, možná by nebylo špatné použít bezpečné napětí do 50-ti Volt jako ovládací. Omlouvám se za rychlý náčrt. Případně přidej komentář na další podmínky..

Zapojení čerpadla a ventilu #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]