Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik mít našetřeno před hypotékou?

Od: gifdude odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Pozemky mám, vybraného projektanta taky. Projekt bude stát zhruba 90 tisíc se všímm všudy. Důmm, dejme tomu, bude stát dohromady tak 5 milionů. Nyní stačí na hypotéku 10%, tzn. půl milionu. Není to málo? Přece jenom by bylo fajn mít rezervu. Počítám s tím, že než dostanu hypotéku, proběhne spousta činností, které budu muset zaplatit - projekt, základní deska, napojení na sítě. To si myslím, že už samo o sobě bude dohromady stát více než těch rezervních 10%. Kolik jste měli našetřeno vy před tím, než jste začli stavět nebo žádat o hypotéku?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erzr
hodnocení

0x

Já jsem si půjčila vše. Ale brala jsem si půjčku podstatně, podstatně menší, jen na 1+kk. Jediné, co budu muset zaplatit většího navíc, bude kuchyň, až bude byt v novostavbě postavený. A platila jsem provizi makléři (tomu se nedalo vyhnout, jinak byt koupit nešlo) několik desítek tisíc. Plus několik drobných poplatků nepřesahujících dohromady 20000. Takže dohromady jsem z vlastního dala/dám něco přes 100 000.

gifdude
hodnocení

Řekl bych že to bude víc, než 100tisíc. Jen spotřebiče do kuchyně stojí 60tisíc.

janh*
S hypotékou na 5mega si musíš 50tis. za měsíc vydělat...a taky ušetřit.
gifdude
hodnocení

Teď nevím, komu se vztahuje tato odpověď. Jistě, s přítelkyní vyděláme 87 tisíc hrubého dohromady. Výdaje nemáme žádné krom jídla a nájmu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]