Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, radilové a kutilové. Všechny zdravím A jelikož už jste se jistě dlouho nepobavili, je čas, aby Pů začala něco spravovat
:D
Jak praví nadpis, máme problém s kamny. Naše karma se jmenuje Karma a podle plynaře je stará. Podle mě aspoň sto osmdesát let. Tolik na úvod. Dále - mechanismus zapalování je bez křesadýlka (prosím nekomentovat), to tam není, musí se použít sirka. Mno, takže co že to vlastně, že ano.. Jde o to, že zapalování věčného plamínku má trvat slabou půlminutu, ale my musíme oproti doporučeným 20 vteřinám na dvířkách držet zmáčknutý knoflík plynu asi tak pět minut, aby se věčný plamen vůbec udržel a kamna se dala nastavit na větší plamen. Ten funguje v pohodě. Ale jakmile vrátíme nastavení na věčný plamen, ten po chvíli zhasne. A když už vydrží, je tu kolem strašně cítit plyn.
Než zavoláme plynaři, netušíte, čím by to mohlo být? Nestačilo by třeba jen odmontovat svrchní plechy a vše tam pořádně vysát? Rozebírat trysky nebudeme, nejsme sebevrazi, ale kdyby to byla nějaká hloupost, tak ať zbytečně neutrácíme.. Mockrát předem všem děkuji za případné rady!
Mno ještě nevyřešeno, tak rychle bych sem nikoho nedostala Ale než tedy zavolám tady místního plynaře, chci se zeptat, nezná někdo prosím dobrého řemeslníka-plynaře z Prahy? Nevadí mi zaplatit za práci, ale chci, aby byla kvalitní. Minule jsme v kamnech našli po odchodu plynaře kus vysavače..
, jakože ne že by nám nespravil kotel v koupelně (resp. to co ohřívá vodu), ale skoro bych se obrátila jinam, kdybyste někdo o někom věděl.. Předem díky
Jednoho bych měla. Je z Prahy 4 a nám chodí už roky na každoroční údržbu či drobné opravy. Je už v důchodu, ale pořád si tím přivydělává a umí právě dělat ty staré typy kamen, ty nové se už prý učit nebude. Jmenuje se Jonáš a jeho tel je 606 141 382. Tak to můžete zkusit.
Super, Madlo, mockrát Vám děkuju. Snad bude mít p. Cukrář pravdu - taky bych těm starším řemeslníkům věřila, tak snad to půjde... Dám vědět
Pů, možná by bylo dobré při té příležitosti, vyžádat si potvrzení o revizi a to z toho důvodu, kdyby došlo k pojistné události, aby ji pojišťovna uznala a uhradila, /přiznám se, že my jsme taky revizi nezopakovali, ale určitě to napravíme/. PT /stařenka/
Dovoluji si post-scriptum pro zainteresované Pan Jonáš odvedl bezvadnou práci (ještě jednou mockrát děkuji Madle!) a přes počáteční skepsi jeho i naši dokázal nemožné, a sice kamna zprovoznit (a to už jsme počítali s novým vložkováním a revizí komína, novými kamny a dalšími nemalými nečekanými výdaji..
). Po telefonním entrée si s sebou vzal i jakýsi vypreparovaný zachovalejší termočlánek ("Jóó, todléé, no tak to já si vezmu tam ten starej z mory, ale moc šancí bych tomu nedal..."). Nicméně šance nešance, všechno tam vyčistil, profoukl, odprášil, odoxidoval...no prostě se mě neptejte, jak to udělal, ale udělal, kamna chytla hned, plamínek hoří, velký plamen hřeje, tak já se dál neptám a jsem spokojená
Uf, to jsme rádi
Tak ještě jednou díky všem za rady a hlavně za ten telefon! Pů
Omlouvám se, ale zkusím to trošku shrnout:
- titulek WAWky je trošku zavádějící, je to původně firma a obchodní název plynových kamen s (většinou) vnějším přívodem vzduchu.
- Karma je opět firma, ale vynikla výrobou plynových průtokových ohřívačů vody
- i karmy mají jakýsi "termostat", který reguluje průtok plynu podle průtoku vody a zvolené teploty
- pakliže WAWky nebo karma zhasíná, nebývá to termostatem, ale termočlánkem, který má za úkol zhasnout věčný plamínek při nedostatečné teplotě - tedy pokud ten plamínek z jakéhokoliv důvodu zhasne.
Na závěr gratuluji panu Jonášovi za úspěšný výkon - zlaté české ručičky staále fungují!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.