máte někdo něco podobného? nějaké zkušenosti či rady k tomu? co jsem pochopil, že pokud koupím do flexy klasický kotouč na dřevo 25mm, tak více jak 3cm dřevo asi nepřeřežu.
Tady ten kousek plechu rozhodně neudělá z flexy maflík. Krom toho je to skutečně značně nebezpečné zařízení, jehož použitelnost je značně pofiderní - nic moc to neprořízne, nemá to ani rozvěrací klín a vůbec bude značný kumšt to nějak rozumně udržet v rovině řezu.
Pokud chcete maflík, kupte si třeba neznačkovy za pár kaček ze superhyperkrámu - určitě Vám odvede lepší práci, než tento bazmek.
S trochou opatrnosti by to nemuselo být špatné nouzové řešení, ale na rozdíl od maflu nemá kryt kotouče a držení bude tak pohodlné. Hlavně ještě pozor na maximální otáčky kotouče. Flexa zvládne 12000 ot. Min.
Kupoval jsem v Polsku na tržnici samotný kotouček 115mm na flexu takže pasuje do běžného krytu flexy. Je to samozřejmě miň bezpečné než to na fotce protože to při těch otáčkách člověk musí pevně držet a čekat že to může kopnout zpátky. Mají na tom zuby s trdokovem a nekup to za 40 korun. Už mám asi třetí. Je to tak akorát na to, když člověk potřebuje udělat dlab, nebo zakrátit střešní lať (když jí může otočit a říznout i z druhé strany. Osvědčilo se mi to, když jsem likvidoval pařez od keře pod úrovní hlíny. Vždycky kus naříznout a odlomit. Víc od toho nečekej maflik to není. Blazniví Číňani dokonce nabízejí kotouček 125 mm do větší flexy, který má ale místo zubů řetěz z motorovky. Nechtěl bych být u toho když se někomu ten řetízek při 1200 otáčkách přetrhne. To musí být dobrý projektil.
Tak asi se nebude jednat o 1200 otáček za minutu, to by se toho moc neuřízlo. Asi ti vypadla nula a mělo to být 12 000. Jen tak na okraj, kolik točí motorovka? A praskne řetěz? Nepraskne. Takže tvé obavy jsou zbytečné. Samozřejmě, řetěz může prasknout, to se nedá vyloučit, ale slovy klasika, stává se to maximálně jednou za deset let. Jinak k dotazu, připadá mi to jako hračka pro děti. Nekoupil bych to.
Nezkoumal jsem rychlost řetězu v metrech za sekundu navíc má řetězovka brzdu, když řetěz povolí tak nezapadá do zubů a může vyletět jen směrem od tebe, na spodku je zub který by měl řetěz zachytit. Nic z toho na flexi kotoučku nenajdeš. Ale budiž. Jestli dobře počítám tak je rychlost kolem 90 m/s a 110 je rychlost projektilu u malorážkové pistole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.