Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Integrované zapalování plynových horákú

Od: smith60® odpovědí: 16 změna:

Prosím, múže mi nekdo rozumne vysvetlit jak integrovane(automaticky) zapnut horák u nového plyn. sporáku Mora.

Návod je naprosto špatný. Jedná se o Mora K 152 BW zakoupeného pred 2 dni.

Podle návodu to samozrejme nefunguje a tak to zapínam klasicky zapalovačem. Hlavne, že Mora má reklamy jak stačí

otočit knoflíkem a plamen se rozhorí. Šmejdi !

Díky za normálni odpoveď.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Preventivně tady máme radši každého tazatele za blbce, už se mnohokrát stalo, že právě důvodem nefunkční jiskry bylo, že někdo nezapojil plynový sporák do zásuvky...
Podle návodu by to fungovat samozřejmě mělo, pokud ne, může být sporák vadný...
Těch důvodů ale může být víc, třeba mokré jiskřiště po umytí hořáků...

hodnocení

2x

A nemusí se třeba ten knoflík zatlačit?Nebo jiná finesa?

111®
hodnocení

2x

tak předně, u každého kohoutku /ventilu / je mikrospínač, který aktivuje proud do transformátoru a na jeho sekundáru vzniká vysoké napětí a to se rozvádí na VŠECHNY hořáky současně, takže stačí nečistota na jednom hořáku a už to nefunguje.

Za druhé sundejte horní plech nasaďte zpět hořáky a zkoušejte zapálit bez plynu, stlačit knoflík a mělo by to jiskřit na všech hořácích, ale mohlo by to také jiskřit někde cestou, špatně uloženou kabeláží, tohle je třeba prověřit.
Je třeba i prověřit jestli spínají všechny mikrospínače...

hodnocení

2x
Mora v tom není sama. Já musel na Amica opravovat mikrospínač u jednoho hořáku protože nespínal. Kupoval jsem to přes internet. První mi poslali jiný typ, tak jsem ho vyreklamoval a druhý zas přišel se špatným mikrospínačem. Počtvrté se mi kvůli tomu do města opravdu jet nechtělo tak jsem si to po nich musel předělat sám. Když jsem ten vadný viděl jak to mají zfušované, předělal jsem všechny. Od té doby mám pokoj. Funguje to už minimálně 10 let bez chyby.

hodnocení

1x

A máš sporák připojený do sítě? Vždycky je třeba si řádně přešíst návod a porozumět mu!

hodnocení

1x

návod je úplně srozumitelný stisknete knoflik držíte stisknutý otočíte a držíte ještě chvilku po zapálení hořáku dokud se nenahřeje stopgas sporák musí být zapnutý do el. zásuvky toď vše

hodnocení

1x

Moc vám neporadím, ale vítejte v klubu! Napište na Moru, tam vám rádi odpovědí, jako odpověděli mně, když jsem tam psala, že mi z trouby nového celoplynového sporáku nadměrně uniká pára a ničí mi novou linku. Prý je to normální. Tak jsem na to přišla. To je ta dnešní doba, k...a už. Dříve se dělali sporáky plynové a ty s tou elektrickou troubou. Dnes je to jeden mustr, akorát ta plynová má těsnění trouby jen ze 3 stran - aby mohl kyslík k plynu. Takže elektrická trouba - těsnění ze 4 stran, plynová ze 3. Výsledek - ze dvířek se valí pára jak blbec, protože jsou tam velké mezery - vím, o čem mluvím - nejstarší sporák jsme teď vyhazovali a ten minulý jsme strčili do pracovní kuchyně. No, škoda mluvit. Když peču, tak mám u dvířek přivřenou utěrku, aby ta pára nešla rovnou na linku. V kuchyni to vypadá jak v prádelně. Pokud je takové dusno, jako v posledních dnech, tak peču ve staré troubě v pracovní kuchyni. Inu, pokrok nezastavíš.*zmateny*

Tohle mě zajímá, protože plánuji rekonstrukci bytu a mám starou celoplynovou Moru 1100. Po těch 30letech služby přestal fungovat 1 hořák, jinak funguje. Chci opět celoplynový sporák, ale o tom unikání páry z trouby jsem nevěděla. Určitě něco uniká i z téhle víc jak 30leté Mory, protože když peču, tak to voní, ale na utěrku do dvířek to není. S plynovým sporákem je v kuchyni samozřejmě víc uklízení a je nutné častější malování, na chalupě máme sporák na dřevo a el.vařič a pomalý hrnec, a tak dobře vidím rozdíl. Jak máte plynový sporák umístěn, že vám ničí novou linku, můžete mi to prosím vysvětlit, abych se tomu zkusila vyhnout?

hodnocení

Snad me nemáte za blbce? Vše udeláno dle návodu a vaších pripomínek, no plamen se nezapáli.Len plno smradu po plynu !

Se tak nerozčiluj. Hází to jiskru? Nemáš mokrou zapalovací elektrodu?

nene nebojte za blbce vás nemáme pokud jste udělal vše podle návodu a nefunguje zavolejte na smluvní servis a přijedou vám ho zprovoznit může tam být od výroby nějaká chyba a slyšíte nebo vidíte přeskakovat jiskru? jestli ano a nezapálí tak bych zkusil očistit to horní víčko na hořáku jestli ji není ani slyšet nebo vidět volejte ten servis

hodnocení

0x

Z popisu...

Jednoruční zapalování

Pro zapálení hořáku stiskněte příslušný knoflík a otočte jej do polohy maximálního příkonu. Přidržte, dokud elektrická jiskra od zapalovací elektrody nezapálí plyn.

Dvouruční zapalování

Pro zapálení hořáku stiskněte příslušný knoflík a otočte jej do polohy maximálního příkonu. Stiskněte spínač zapalování. Přidržte, dokud elektrická jiskra od zapalovací elektrody nezapálí plyn.

Elektrické zapalování funguje pouze, pokud je napájecí kabel připojen do elektrické sítě. Když elektrické zapalování nefunguje kvůli výpadku elektřiny nebo z důvodu vlhkých zapalovacích elektrod, můžete plyn zapálit pomocí zápalek nebo zapalovače. Po zapálení přidržte knoflík stisknutý asi 5 sekund, dokud se plamen nestabilizuje.

Podle popisu by u tohoto typu mělo být jednoruční zapalování, ale...dejte foto čelního panelu s ovládácími prvky...budeme vědět více.

111®
hodnocení

0x

Moru jsem měl doma, tak vím, a ty vysokonapěťové izolace, nejsou nic moc, taky mi to bleskalo pod deklem, tak jsem musel přidat silikonové bužírky,..

hodnocení

0x
Když to nefunguje, tak reklamovat. To pochopí i neblbec.
marielestinova
Co dělat prosím.když se zapalovač nevypíná a jiskří pořád.Musí se to pořád hlídat hlídat.Může se něco stàt, když to jiskřilo několik hodin,ale všechny hořáky byly vyp nuté?

Zřejmě odešel mikrospínač a zůstal sepnutý. Pokud nemáte někoho, kdo by tomu rozuměl a podíval se na to, tak zavolat servis. A aby to mezitím nejiskřilo, tak vytáhnout vidlici ze zdi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]