Rozměr již neseženeš. To se prostě již mnoho let nedělá. Nové zámky mají zádlab 80 mm a kliku od hrany 50 mm. Výška čela bývá 230 mm.
Buď dělám celý nový dveře, když někdo chce, nebo se musí upravit stávající zádlab. Převrtat, zbytek vysadit. Přebrousit a natřít. Celková cena je o hodně vyšší nežli je cena samotného zámku.
Měl jsem podobný problém u dveří od kůlny. Vysadil jsem je a odvezl truhlářovi. On do nich, do díry po zámku vložil vlepil kousky dřívek a znovu zadlabal nový zadlabávací zámek-kování. To už může být jak Dozičák, tak to vložkové provedení. Podle toho se už jen přišroubují patřičné štíty.
Řešil jsem stejný problém, bude to chtít trošku zručnosti a tak hodinu času a vložíte tam zámek Hobes K131. Je ale trochu větší a hlubší, takže to chce dláto a upravit díru a zapuštění. Stejně tak budete muset vyměnit i protikus (je součástí balení).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.