Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará zadlabavací vložka zámku

Od: oto000® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám staré dveře a potřebuji vyměnit tuto starou vložku na fab.ale bohužel nemůžu nikde najít rozměr.

Rozměr je na foto

Stará zadlabavací vložka zámku

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Rozměr již neseženeš. To se prostě již mnoho let nedělá. Nové zámky mají zádlab 80 mm a kliku od hrany 50 mm. Výška čela bývá 230 mm.

Buď dělám celý nový dveře, když někdo chce, nebo se musí upravit stávající zádlab. Převrtat, zbytek vysadit. Přebrousit a natřít. Celková cena je o hodně vyšší nežli je cena samotného zámku.

hodnocení

2x

Zámek těchle rozměrů by se snad dal sehnat někde na blešáku. Těžko ale bude na "vložku FAB".

Jen pro upřesnění - to na obrázku není vložka, ale dozický zámek. Vložka je to mosazné, co se do vložkových zámků (nikoliov dozických) vkládá.

Doplním, podle stáří zámku tipuji, že to není dozický, ale obyčejný. Dozické myslím se začaly vyrábět později. Zde dozické i obyčejné zámky.

hodnocení

0x

Měl jsem podobný problém u dveří od kůlny. Vysadil jsem je a odvezl truhlářovi. On do nich, do díry po zámku vložil vlepil kousky dřívek a znovu zadlabal nový zadlabávací zámek-kování. To už může být jak Dozičák, tak to vložkové provedení. Podle toho se už jen přišroubují patřičné štíty.

martin1*
hodnocení

0x

Řešil jsem stejný problém, bude to chtít trošku zručnosti a tak hodinu času a vložíte tam zámek Hobes K131. Je ale trochu větší a hlubší, takže to chce dláto a upravit díru a zapuštění. Stejně tak budete muset vyměnit i protikus (je součástí balení).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]