Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Troubu nerez či bílou

Od: hancamamca odpovědí: 6 změna:

Zařizuji novou kuchyň. Dvířka imitace dřeva v barvě dorezava, deska bílá s malými barevnými motivy. Mikrovlna a lednice bílá. Vestavnou troubu s plynovou deskou jsem tudíž také chtěla v bílé barvě. Už z hlediska údržby nerezového povrchu, jsem chtěla jistotu - čili bílou. V okolí se setkávám docela s neporozuměním, že jsem si nevybrala nerez kvůli svému atraktivnímu vzhledu. Jaké máte zkušenosti vy? Vím, že udržovat a leštit nerez, aby vypadal pěkně je docela otročina *uf* Mám ráda praktické věci, které vypadají pořád čistě *palec* Taktéž dřez jsem vybrala od Franke s tkanou strukturou, která je téměř bezúdržbová a vypadá pořád perfektně čistě.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

také jsem si myslela, že nerez je otročina ale dnešní povrchová úprava nerezu je celkem v pohodě, neberte nerez co se nový moc leskne s tím je práce víc.lednici mám lesklou a nestačím jí leštit, sporák je mat a je to práce jako se smaltem.

jindriska*

Lednici máš asi volně stojící že? A mikrovlnku máš řešenou jak, taky volně stojící nebo vestavbu? Já musím říct, že pracuji v kuchyňském studiu už 8 let a doporučuji všem matný nerez povrh. Je to bez otisků prstů což lesklý bohužel má. Ale záleží na tobě jestli chceš mít všechno ve stejné barvě. Jen vím, že trouby v bílé se málo dělají. Takže pokud si vybereš třeba zn: FAGOR tak ta má trouby v bílé barvě asi 2 a nejsou nijak vybavené. Ale není na škodu ani když máš volně stojící mikrovlnku bílou a troubu nerez vůbec ničemu to nevadí. Spoustu lidí si nechtějí kupovat nové spotřebiče tak si nechají staré a časem je vymění. Záleží jaký máš návrh kuchyně, pokud máš tzv. komín kde je vestavba mikrovlnka a pod tím trouba tak určitě bych neřešila každá jinou barvu to by nebylo pěkný a byla by jsi z toho hodně nešťastná. Uvidíš sama jak se rozhodneš já jen říkám své zkušenosti. Držím palce ;)

doplněno 21.01.10 11:51:

Jinak dřez FRANKE s textilní úpravou je výborná volba*palec*

hancamamca
hodnocení

Asi máte lidičky pravdu. Lednice je samostatně stojící bílá, mikrovlna v jiné části linky samostatně stojící bílá. Asi bych se měla nad tím nerezem více zamyslet. Teďka mi v kuch. studiu, kde jsem linku objednávala nabízeli akční set trouby a desky Ariston. Celkem za 12 tis. Co vy na to?

hodnocení

1x

Souhlasím s matným povrchem nerezu.Bránila jsem se zuby nehty nerezu, ale teď ho mám na lednici, troubě, panelu i mikrovlnce, a jsem spokojena.Koupila jsem sprej na nerez, občas přeleštím a je to v pohodě.Ale kamarádka má vše v lesku, a je z toho na mrtvici...Bílý smalt je klasika, ale když předěláváte kuchyň, tak bych postupně vyměnila do nerezu všechny spotřebiče.Také jsem měnila lednici a mikrovlnku asi po 2 letech od předělání kuchyně, aspoň je to pak zas jiné a máte se na co těšit.Hodně radosti z nové kuchyně!*palec*

arimas*
hodnocení

0x

no pokud uz mate jine spotrebice v bile tak pak je jasne ze trouba by mela byt take bila. aby to melo nejaky smer. jinak je to samozreme o vasem vskusu .. pokud je pro vas bila pritazliva vzhledove a hlavne udrzbou tak to co si mysli ostatni je opravdu nepodstatne. pokud jste jeste nic neporidila a jenom planujete.. tak to opet zalezi na tom co se vam libi.. ja osobne bych si bile spotrebice do bytu uz nedala protoze se mi to proste nelibi . a s udrzbou si hlavu take lamat nemusite jsou na to prostredky kterymi se nerez udrzuje. ostatne na bile lednici budete mit taky tmave fleky z ohmatavani atd atd. je pravda ze na nerezu jsou otisky prstu videt vice to priznavam ale alespon se to o clovek stara casteji nezli o neco na cem "spina" videt neni hahahahha.

take nerez stoji vice penez takze pokud se divate i na tuto stranku tak bila opet vitezi..

nakonec je to opravdu o tom co vi uznate pro sebe jako nejlepsi reseni.. a ne to co je v mode nebo co se libi ostatnim :)

stujte si za svym rozhodnutim a nenechte si namluvit neco do ceho byste normalne nesla abyste toho pak nelitovala .. preci jen se nejedna o park kacek, ze?

doplněno 21.01.10 11:02:

mam napriklad nerezovy odpadkovy kos s upravou takovou na ktere se otisky proste nedelaji! nevim zda se to dela uz i na spotrebicich ale to si muzete v kuchynskem studio i sama vyzkouset (osahat) :)

hodnocení

0x

Na vestavěné spotřebiče volte raději nerez, ta bílá by z toho celku jaksi svítila. Údržba je stejná, pokud nepoužijete abrasivní (brusné) čisticí prostředky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]