Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omylem jsem spláchla do záchodu hadr

Od: anicka* odpovědí: 18 změna:
Dobrý den,vím ze asi vypadám jak exot,ale bohužel se to stalo. Ziju jen s babickou,která je uz popletena a pomáhám ji skoro se vším. Asi týden zpět vytirala a do toho kybliku hodila i hadr(ktereh jsem si ja pres všechnu tu pěnu nevšimla a vylila špinavou vodu do zachodu a ihned splachla)
Babicka mi to rekla az potom ale to uz bylo pozde(splachnuto). Jsme dve ženské v domácnosti,nevím jak to mam vyresit. Snazime se chodit na druhý záchod a tento nepouzivat(aby se neucpal),ale to samozřejmě není řešení. Prosím poradte zoufalým nesikam.
Děkuju

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pokud spláchnete ještě několikrát a voda odteče, nic neřešte.

Pokud po prvním spláchnutí voda neodteče, musíte hadr vyndat.

anicka*
hodnocení

Splachnuto několikrát a vse se zda byt v poradku. Mela jsem strach aby sem něco nepodcenila kdybych tam ten hard nechala. Děkuju Vam za pomoc

Milá Aničko, děkuji za poděkování, to se tu často nestává. Přeji Vám krásný a suchý víkend, hlavně že to splachuje.

anicka*
hodnocení

Jsem Vam vděčná za radu :)
Take přeji krásný víkend

hodnocení

4x

Když WC odtéká, tak se nic neděje.

Pokud jste měla štěstí, tak se hadr dostal přes sifon WC dále do rovného potrubí..a odtud do kanalizace. Zkuste tedy vícekrát spláchnout a pokud bude WC stále odtékat, není moc čeho se bát.

Dále jsou na stoupačkách kanalizace čistící kusy (pokud není kanalizace vyloženě špatně udělaná) a těmi se potrubí dá vyčistit (pokud by hadr byl zachycený někde dále za WC. Použít lze i instalatérskou spirálu na čištění potrubí (to byste již ale musela volat instalatéra). Hadr v sifonu (nebo těsně za ním) jde vytáhnout rukou, jistě..bude to "lahůdka", ale jde to.

Záleží tedy na více okolnostech, které zatím neznáme, ale určitě je z Vás "vydolujeme"..

anicka*
hodnocení

Mockrát děkuju za pomoc. No vlastne uz se splachlo aspon 20x a zatím to vypadá ze se nic neucpalo,voda se nezveda,a je to prostě jako kdyby tam nikde zadny hadr nebyl.

hodnocení

3x

Pokud záchod normálně splachuje - voda odtéká původní rychlostí tak se hadr nezachytil a odjel do kanalizace. A není co řešit. Pokud voda odtéká pomaleji je potřeba hadr pošťouchnout nebo vyndat (instalatér si s tím případně poradí).

anicka*
hodnocení

Dobre dobre,děkuju:)

lipanek
hodnocení

2x

Také se mi to už stalo. Špinavá voda a hadr zapomenutý v kyblíku.

Jak tu byly rady s tím spláchnutím, tak určitě, na zkoušku, jestli není ucpáno. Já si dělám poté větší přívalovou vlnu a to chytnu do kýble vodu z pračky, nebo ze sudu s dešťovou vodou a naleji plný kýbl do mísy a navíc spláchnu. Navíc mám venku na zahradě čistící šachtu, takže nadzvednu víko a vidím přímo do kanalizační trubky, jestli dobře voda odtéká. Případný hadr se dá i zavčasu zachytit, než voda doteče a hadr se přivalí. Samozřejmě ve dvou se to dělá lépe /jeden lije vodu, druhý vleze do šachty.

Ne každý má ale tuto možnost.

anicka*
hodnocení

Jee to jsem ráda ze nejsem jedina komu se to prihodilo :)
Splachla jsem uz opravdu hodněkrat a zdá se ze se asi hadr nezachytil. Tak se mi ulevilo.
Dekuju Vam vsem za rady :)

figurek*
hodnocení

1x

Nepropadejte zoufalství z vlastní nešikovnosti. Copak hadr. To je nic. Já jsem do záchodu spláchl klíče od auta. To bylo jiné pošušňáníčko.

No jo ale klíče odpad neucpou,kdežto hadr může!

ale hadr je za pár kaček, ale klíče...

figurek*

za čtyři tisíce.:)

smode*
hodnocení

1x
Dobrý den. Součástí městských čističek bývají zařízení na zachytávání těchto předmětů. Aneb jak řekl při prohlídce jeden ze zaměstnanců: "Ono si řeknete proč je tady na začátku zachytávač hadrů ale představte si že zapomenete hadr v kyblíku a vylejete to do záchodu. To se stává docela často no a my ty hadry tady zachytíme." Buďte úplně klidná, je s Vámi počítáno :)
dusger*

No sláva, Aničko, je to zachráněné. Jak dlouho poputuje taková hadra kanalizací, možná několik dní. Tak když si potom zajdeš na VaK a poznáš si svůj hadr, tak ti ho vrátí.*smich*

hodnocení

0x

Pro jednou se nic neděje (pokud voda odtéká) ale nesmí to být třeba 2x do týdne. Pak by se opady někde totuvě ucpaly.

myspulin
hodnocení

0x

Dobrý den. Dnes ráno při odchodu do práce se mi povedlo, že při splachování WC a zároveň použití WC SAVA, víčko vyjelo z ruky a rovnou do mísy a ještě vír vody ze spláchnutí toto víčko sejmul, a i přesto, že jsem ještě rukou šmátrala a nic už nenašmátrala, tak jsem do práce odešla. Tedy čekám, zda a jak toto dopadne s tím, že za všechny praktické rady tady moc děkuju. Uklidnilo mě, že se to nestalo jen mě. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]