Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mohl by mi někdo vysvětlit jak je to s rezervačním poplatkem před koupí např.domu?
Když bude chtít prodávající rezervační poplatek a já si vezmu kvůli tomu půjčku,tím pádem mi zase banka nemusí půjčit částku abych mohl koupit onen dům.
Jak to prosím funguje?
Předem díky za info.
Tak především byste neměl kupovat dům, když nemáte ani na rezervační zálohu.
To byste si pak půjčil i těch 20 % z ceny nemovitosti, co máte dodat sám?
Jinak je to jak píšete, o zálohu (běžně 100-200 tisíc) přijdete, když si to banka s hypotékou nakonec rozmyslí.
Důležité je před zaplacením rezervačky projít aspoň prescoringem, ať získáte představu, co je pro vás reálné.
Při nákupu nemovitosti musíte realiťákům ukázat, že jste solidní klient a že akci myslíte vážně. K tomu slouží rezervační poplatek. Je to váš vlastní příspěvek, který vám při konečném placení odpočítají od ceny. Bez rezervačního poplatku vám nemovitost nezarezervují a někdo vám ji vypíchne rovnou před nosem. To se často stává.
Další věc je akontace. I bance musíte ukázat, že jste solidní klient a k tomu slouží akontace. Je to část ceny nemovitosti, někdy deset někdy patnáct procent, kterou musíte mít hotově. Čím větší procenta složíte jako akontaci, tím jste lepší klient a tím lepší hypoteční podmínky dostanete.
Jestli nemáte hotovost ani na rezervační poplatek, nemáte ani na akontaci. Na hypotéku nedosáhnete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.