Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objevující se suť v domě

Od: mstriker odpovědí: 8 změna:

Zdravím, poslední dobou se začala v domě u jednoho mezipraží objevovat jakási suť, prach.. viz přiložený obrázek. Tohle tam teď vzniklo někdy během dopoledne. Je to mezi chodbou a technickou místností. Pod technickou místností směrem ven vede potrubí - ale nenapadá mě souvislost. Nějaký škůdce, co by se živil betonem - toho taky neznám. Nechápu, jak je možné, že se to tak vysype malou škvírou ven.. Nenapadá vás, co by to mohlo způsobovat?

Objevující se suť v domě

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, potkan - ten je schopen prokousat se (prohrabat se) i betonem. Vzhledem k tomu, že suť je rozházená do okolí, tak ji zřejmě vyhrabává aktivně ven. Možná se tam dostal po té trubce nebo tou trubkou. A možná se dostane až do bytu (což Vám nezávidím). Zdravím!

P.S. Při tom hrabání by měl být slyšet nějaký zvuk. Ten slyšíte?

mstriker
hodnocení

Žádný zvuk jsem právě nikdy neslyšel. Ani za 6 let, co tu bydlím, jsem tady potkana neviděl. Je to vesnice docela daleko od města, chodí tu akorát kuny, cizí kočky, a v zimě jen myši a rejsci. Nevím ani, kudma by se k trubce dostal, by se musel už zvenku prohrabat. Ale smaozřejmě to úplně vyloučené není, díky za názor. Mě napadlo, jestli se to nemohlo odsypat zpoza futer. Barák pracuje pořád, a jestli ty futra udělal někdo fušersky, tak tam může být dutina a může se z tama někdy něco odsypat... ale sundávat futra se mě nechce.

Mohlo. Utesnite spary (maliarskou paskou) a uvidite. Alebo po nich parkrat klepnite, ci zacne nieco padat. Ale aj ja si myslim, ze mate zvieracu spolocnost.
ben®

Ano, je i možnost, že ta suť padá samovolně z futer, ale kdo či co ji roztahuje do okolí? Poboucháte futra a pokud něco vypadne, tak to udělá hromádku hned u futra. Pokud bych "ubral", tak možná myš za futrem. Nebo tu hromádku nějaká osoba rozšlapala / roztahala (děti, pes, kočka=?).

mstriker
hodnocení

Přiznám se, že jsem do hromádky hrábl já, původně to bylo nasypáno víc do pyramidky kolem futra.

111®
hodnocení

3x

také mne napadl jen potkan...

hodnocení

1x

Pokud to bude dělat potkan, tak ty hromádky nebude dělat na jednom místě. Jednoduše to odkliďte a pozorujte, kde se vyskytne další hromádka. Mě spíše napadlo, jestli nemáte mezi dvěma příčkama vysypanou suť. Ale podle zbarvení má spíš barvu do betonova ne do omítky nebo cihly. Nad zárubní není žádné potrubí, co by procházelo stropem nebo zdí?

janm*
hodnocení

1x

Zdravím

Tohle dělají mravenci, zkrátka mají někde tam ve zdi dírku a vyhrabují z ní zrnka omítky prachu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]