Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit železnou tlakovou nádrž na vodu

Od: alena* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám na zahradě starou tlakovou nádrž na vodu. Ve spodní části je prorezlá a kape z ní voda. Byla několikrát vyvařená. Nyní se dirka vyvařit nepovedla a kape to stále. Je složité ji položit a po opravě opět postavit. Není nějaké lepidlo či tmel, kterým by se otvor povedlo uzavřít. Děkuji za každou radu. Alena.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je mi líto, ale ta nádrž už je trošku nebezpečná (přece jen je to tlaková nádoba) a je zralá na výměnu.

kepler*
hodnocení

0x

Koroze bude stále pokračovat. Snad jedině vyvložkovat sklolaminátem. Než se ale s tím takto pinožit s nejistým výsledkem, tak si radši pořídím repasovaný IBC kontejner(y) 1 m3 za 500,-.

berger*

Keplere,repasovaný IBC za pětikilo? Prosím,kde? To beru,koupím nejmíň pět...

kepler*

Opravuji, klávesnice blbne. Cena okolo 2500,-

dejv111*

Za 500? Tak to mi prosím pošlete odkaz na takový IBC kontejner, protože co se během posledních pár měsíců stalo s cenami kubíkových nádrží, to zůstává rozum stát!

Aha, tak to jo... :-D To už je reálná cena :)

berger*

Dejv111,tady jsme se shodli...;).No jo,překlep,levný IBC nebudou...*plac*

dejv111*

berger: :). Joo, kde jsou ty časy, kdy jsme domů sehnali 4 IBC konejnery za cca 800-900Kč... Teď když je na bazoši nádrž za 2500, tak se lidi můžou utlouct a všimněte si, nejvíce je poptávek po nich.

hodnocení

0x
Ta nadrž bude vyrezlá zevnitř a stalo by za to zauvažovat nad koupí nové nicméně já bych jí odpojil vypusti otočil tak aby se poškozené místo dalo vybrousit a zavařit
Pokud by díra byla větší tak bych s kusu pořádnýho plechu udělal záplatu a tu kolem dokola ovařil
Vařit by to měl někdo kdo umí a ne jen nákej příležitostnej prskal od vedle
Poté bych to očistil a přetřel barvou na železo od Alkytonu

mak*
hodnocení

0x

Bojler šel nouzově opravit směsí cementu s vodou. Namíchala se tekutá konzistence, nalilo se to do bojleru a bojlerem se koulelo, aby se to dostalo všude. Jednak to zacpalo drobné dírky a jednak to vytvořilo jakous takous povrchovou úpravu. Podle toho, co píšte je Vaše nádrž dost velká a nejspíš se už nepoužívá jako tlaková. Pokud teče ve spodní části a je do ní přístup, stačilo by do ní nalít tu směs a jen ji něčím roztáhnout po dnu. Každopádně lepit to něčím zvenčí nemá smysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]