Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ráno mi něco v bytě vyhodilo všechny pojistky i jistič na chodbě paneláku. Nevím co to mohlo být, velké spotřebiče nejely, z těch menších věcí těžko říct... Pojistky jsem nahodil a vše jede, ale nejde nahodit proudový chránič. Když ho zvednu nahoru, lupne, ale nedrží tam a vrací se zpátky. To dělá i když všechny jističe shodím dolů... Je problém v chrániči?
Řeším to samozřejmě s majitelem, ale tam je to na dlouho a sám si elektrikáře pozvat nemůžu, proto pro svůj klid chci zkusit zjistit více tady, než se to vyřeší...
Jestli to spadne ihned po nahození i s vypnutýma jističema je špatný fičko..
Reklamovali jsme už takhle dvě prostě nejdou nahodit.. když jsme je vyndali a praskneš stím o stůl ttak ho nahodíš ale spadne po prvním nějakým otřesu :D
Pokud tam není ještě nějaký obvod, který jde přes onen chránič mimo jističe, tak může být chránič vadný.
Spoj PE a N nevadí chrániči pokud do takového obvodu není zapojen spotřebič. To tazatel vylučuje těmi shozenými jističi.
Měřením se na to příjde. A nebo naslepo měnit chránič.
Aha, takže vše jede?
Tak zjistit co nejede. Na něco ten chránič byl (nějaký obvod světel nebo zásuvek někde).
No já tomu taky nerozumím... Čekal bych, že bude na nějakou část instalace, která ho (nebo přímo najdu spotřebič v dané místnosti) bude shazovat. Takhle to teď vypadá, že je tam úplně naprd, čemuž nerozumím... On v panelákovém bytě být nemusí?
Bohužel je to první vyhození a předtím jsem ho niajk netestoval, takže z minulosti prostě nevím víc... Čekám až se mi ozve majitel no...
myslím že bez otevření rozvaděče a prohlídky co je jak zapojenoto nevyřešíme. Teoreticky,pokud je všepřes jeden chránič, nemělo by chodit nic pokud je chránič shozen. To vypadá na nějakou zásadní chybu...hodnou odborníka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.