Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak lépe napojit sifon

Od: radim1 odpovědí: 7 změna:

Pěkný den všem,

Když pustím v umyvadle víc vodu, přestane stíhat odtékat. Prý je to tím úzkým prvním kolenem, ale nepodařilo se mi najít žádný lepší díl, kterým ho nahradit. Máte prosím někdo tip?

Závity jsou cca 40mm na výtoku z umyvadla a 45mm dál.

Díky!

Jak lépe napojit sifon

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

1x
Dobrý den. Ať se dívám jak se dívám, sifon nikde nevidím. Každopádně stav přisuzuji spíše ucpanému potrubí. Doporučuji vyčistit (zvonem, příp. chemicky).

hodnocení

0x

A co to udělá, až voda i třeba pomalu odteče? Zabublá to? Máte odvzdušnění stoupačky, na kterou je napojen tento odpad? Nemáte ucpané odpadové potrubí?Dejte také foto pokračování odpadu...a pokud je to vše nové a čisté, popište více umístení umyvydla, ...jako poslední na stoupačce, nad ním v patře je další...apod.

doplněno 15.06.20 07:44: Nad vámi i pod vámi nemají nejmenší problém s odtokem?

oprava

umístění umyvadla, ...jako poslední na stoupačce...nad ním v patře... atd.

berger*
hodnocení

0x

Fotka seshora? Nemáte špatně seřízený cilk-clak?

doplněno 14.06.20 22:17:

Achjo,zauzlovaly se mi prsty - clik-clak..

radim1
hodnocení

Díky za návodné tipy. Odšroubováním špuntu jsem objevil zapadlé těsnění, nyní už je to lepší, i když pořád mám např. v kuchyni odtok rychlejší (na stejné stoupačce).

Doplňující informace:

Sifon je kousek níž, nafotil jsem ještě.

Čištění jsem už také zkoušel, prakticky nedělá rozdíl.

Zabublá to jen chvíli potom, co se začne hromadit voda, po odtoku už ne.

Na stoupačce nade mnou jsou ještě dvě patra.

Jak lépe napojit sifon #2
Jak lépe napojit sifon #3

bulik*
hodnocení

0x

Podle mne máte zapojení dobře, já bych jen vše! rozhodil a zkontroloval průchodnost včetně řádu ve zdi. A nemůže být problém !

radim1
hodnocení

Díky, je to už celkem dobré, jak jsem vytáhl to zapadlé těsnění.

Každopádně dobré vědět, že zapojení nemá smysl měnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]