Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máme vybetonovaný dvůr a v jedné části (asi metr na metr) je popraskaný a propadlý od vlhkosti, která je už vyřešená. Budu kupovat pytlovaný beton, ale nevím, jestli koupit klasický beton B20 nebo betonový potěr. Tloušťka vrstvy bude různá i nad 5 cm. Nebo bude lepší podklad nejprve vyrovnat pískem do roviny a až pak betonovat?
A druhý dotaz by byl na to, jak docílit hladkého povrchu. Při použití betonu B20, který má asi hrubší kamenivo něž potěr asi nedocílím hladkého povrchu, jaký má okolní beton. Jak se to správně dělá? Po srovnání a vyhlazením hladítkem s okolím a po zavadnutí posypat přes sítko cementem a znovu vyhladit? Díky
Potěr ne a jemný již vůbec.Normální betonovou směs.Pro hladký povrch zagletovattj jak píšete-posypat cementem a ocelovým hladítkem lepší je šavlí než dnes jen běžné nerez.Nebo zavlhlou směs,polít cementovou kaší a opět šavlí vyhladit. šavle zde v odkazu: techlamont-professional.c/...
A to gletování se dělá tedy tak, že budu mít beton srovnaný s okolním betonem a posypu ho cementem hned do čerstvého nebo počkám až zavadne?
A jakou by ta cementová kaše měla mít konzistenci? Tekutá jako mléko? A to jenom naleju na zavadnutý beton? To se mi ale rozleje i na starý vedlejší beton ne? Díky za upřesnění, už jsem betonoval, ale nikdy mi nešlo o zas tak pěkný vzhled...
Osobně bych to raději aplikoval na zavhlou směs ihned po srovnání latí a zatočení rajblíkem,pak pocementovat a šavlí vyhladit-případně štětkou jemně postříkat -neexistuje aby v průběhu po srovnání latí se objevil kámen ,na víc směs je snad jen do zrn 10mm což je v pohodě,tedy na tak malou plochu!Ale pro matéra který to viděl z rychlíku to může být problém.
Ale osobně bych to na venkovní poleš negletoval a jen zatočil rajbákem (PUR nebo dřevěné hladítko)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.