Dobrý den, mám problém s nově nainstalovaným kotlem Protherm Ray 14KE. Kotel hřeje vždy jen na jednu spirálu, kterou postupně zaměňuje za jinou. V diagnostickém menu pod atributem D.155, je vidět že aktuální výkon kotle je 2KW. Ke kotli je připojen standardní prostorový termostat přes konektor X17, a nehlásí žádné chyby, jen hřeje stále jen na 2KW. Děkuji za rady.
a nemáte nastaveno nějaké omezení výkonu? já to tak u termony měl muselo se vlézt do servisního ne uživatelského menu a zrušit omezení, ale jestli to má i ray od prothermu nějak blokováno nevím
Ještě mě napadlo - nedělá to ekvitermní regulace? Tady si nejsem jistý,ale venku je docela teplo a ta ER nedovolí vyšší výkon? . Já tuto vychytávku nechtěl a tak ji nerozumím.
Omezení výkonu jsem kontroloval přes servisní menu (podržet tlačítko “menu” a zadat kód 096). Ekvitermí regulací to nejspíše nebude, jelikož nemám připojeno externí ekvitermní čidlo (je tam jen to vestavěné) a kotel se takto chová i když bylo venku okolo 15 stupňů.
Ešte sa dajú obmedzovať aj jednotlivé fáze - tuším D152. Pozrite do návodu pre inštaláciu. Tiež by mal mať možnosť zapojenia odľahčovacieho relé. Čo ste nám ale neprezradili je informácia o tom, či kotol zvládne v relevantnom čase nahriať a udržať nastavenú teplotu vody. Pokiaľ áno, bude to pravdepodobne dané programom RJ. Ofofrujte teplotu, otvorte radiátory a za chvíľu zistíte, či sa vymáčkne.
Ahojte, Rovnaky problem, kotol ide iba na 2kW. Ziadny ext snimac, iba priestorovy termostat mu dava pokyn zohrievaj nezohrievaj. Je nastavena cielova teplota na 40 stupnov, ale kotol akokeby nereaguje a ide si 2kW a teplota vody okolo 30 stupnov, vyssie nepojde. Taktiez som si vsimol ze ked umyselne znizim teplotu vykurovacej vody na kotly tak kotol vobec nereaguje aby vypol spiralu. Nasli ste riesenie niekto? Dakujem Dakujem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.