Netrvám na nějaké trvanlivosti a super kvalitu, bylo by to jen na občasné nabroušení pár nožů. Už mi prostě ruční broušení leze krkem, trvá poměrně dlouho a výsledek nic moc.
V poslednej dobe brúsim kuchynské nože len s preťahovacím brúskom Lansky Quick Fix a následne pár ťahov na diamantovej ocieľke. Pri menšom otupení len s tou ocieľkou. Je to hneď a kvalitou podľa mňa lepšie ako tie elektrické tupiče. Sade brúsnych kameňov a kusu kože sa to síce nevyrovná, ale na ne akosi nie je čas a účel to splní s prehľadom.
Ja viem. Proste s tymito teleshopingovymi elektrickymi brustickami mam len tie najhorsie skusenosti. A to som aktivne par rokov dozadu patral vyskusal som ich niekolko. Mozno to bolo rukami, ale trvalo to dlho a vysledok katastrofalny. S kusom dlazky som mal vacsi uspech.
re4zon
Hele miso ma pravdu. Jednu dobu jsem mel tendence udrzovat noze v perfektnim stavu a koupit par poradnych kusu, brouseni jsem resil taky. Sice jsem se na to nakonec vykaslal, protoze nejsem v kuchyni sam a casu taky nemam neomezene, ale nejake poznatky jsem od profiku nacerpal. Predevsim ten, ze dobre nabrousit nuz na brusce nejde rychle, pokud to nedelas cely zivot. A uz vubec ne na takoveto hracce. Nevim, co mas za noze, u nejakeho supermarketoveho kramu je to mozna jedno, ale kvalitni nuz bych k tomu ani nepriblizil. Pokud to chces rychle, kup si protahovaci brousek. Pokud jsi ochotny vymenit cas za kvalitu, kup si ten lansky system kuchynske-noze.cz/... tim to i amater udela dobre, ale rychle to neni. Ja jsem v ramci uspory casu nakonec skoncil u kombinace protahovaciho brousku na nejhorsi ztupeni, diamantoveho plocheho k pribrouseni a ocilky k udrzeni ostri. Nuz nabrousim za minutu. Sice to k nemu neni nejsetrnejsi, ale nemam noze za desetitisice.
Na takovéto ostření mám názor,že jsou to vyhozené poníze.Pokud koupíte obyčejný brousek na kosu,uděláte líp a na závěr přetáhnete ocílkou. Osobně své dva nože nebrousím nijak jinak a za necelých pět minut se s ním mouhu oholit.
To bude taky výsledek nic moc , když je to na baterky.To bude tak slabý výkon, že se to tou čepelí nože celé zastaví. Kupte si o něco větší síťovou a hlavně výkonnější verzi.
kepler*
Sakra, sem si nevšim, že je to na baterky, Takový bych jistě nechtěl. Ale jsou takové na síť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.