Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká pánev?

Od: 90q90* odpovědí: 12 změna:
Existuje pánev na kterou se fakt nic nepřichytí? Hliník nechci ,teflon nerad protože se brzo poškrábe a začne se i loupat ,údajná keramika taky nic nevydrzi tak jakou? Dík za radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Mám dvě keramické pořád v permanenci a drží. Po pěti letech zatím žádná vada. Je tam záruka, kdyby něco.Taky jí svědčí, stejně jak teflonové, lehce masný povrch při skladování..

Teflonu snad odzvonilo, kvůli závadnosti. Jeho mikročástice škodí zdraví.

Nerezová dost chytá a připaluje. To už je lepší litinová smaltovaná. Ta stará dobrá černomodrá klasika.

hodnocení

1x
Já nedám dopustit na litinu. Máme ji už snad 30 let. Akorát kdybych na ní chtěl vyhazovat palačinky ke stropu tak si asi udělám kýlu :) Je to kus poctivého železa.
blakcak*

Souhlasím. Vyzkoušel jsem leccos a litina vyhrála. Jak píše liška, "stará dobrá černomodrá klasika". Jsou těžký, ale to je věc zvyku.

kepler*
hodnocení

0x

Já bych doporučil nerez, na ni se nic moc nechytá a když už ano, jde to snadno dolů. Chtělo by to ale silné sendvičové dno, protože všem tenkostěnným pánvím se vypoukne dno. Nejodolnější v tomto směru je pánev litnová.

knick
Dovolím se připtat na ty litinové pánve. Jsou hodně drahé a taky levné, např. Orion a jsou holá litina bez nějaké (smaltové) vrstvy. Ty alespoň ze začátku - pokud se neudržují mastné, reziví (prý). Jsou lepší tyto nebo smaltované? Z.
Já mám černou litinovou bez smaltu. Nic nerezne. Navíc se na ní dá dělat úplně na sucho, když se třeba dělají lokše, bramborové placky. Tu smaltovanou bych se asi na sucho použít bál ale asi ani tam to nebude problém. Mám ještě lívanečník od stejného výrobce a pak obyčejný plechový vok. Nic jiného nepotřebuju.
knick
A jaká to je značka,snad ne pravá z usa za 2 či 3 tisíce. Prodává se ukrajinská Brizoll, může být?
Já to kupoval jako první vybaveni do domácnosti v roce 89 takže opravdu nebude z jůesej.

joudic*
hodnocení

0x
teflon ale za vice penez, vydrzi 5 let v perfektnim stavu

90q90*
hodnocení

Nerez se šíleně lepí a co ty pánve s kamennou vrstvou má je někdo?

Mal som, po čase, asi po roku, to začalo lepiť.Je to len nástrek.

hodnocení

0x

Máme jednu menší asi 10? 15 let tescomu s termospotem. Ten již sice nefunguje, madlo je také trochu KO ale stejně na volské oka je super.teflon se neodlepuje není tam ani škrábanec (okem viditelný!)nedávno v akci kouil 28cm zase teflon ale dno má odhadem tl 5mm-stačí potřít štětcem s olejem a super.Akorát jsem zakázal mojí vůbec umývat-stačí papírová utěrka,tak uvidím jak dlouho vydrží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]