Nejste přihlášen/a.
dcery kamarádka dostala do společného bytu myčku která u příbuzných než ji odpojili fungovala,po přestěhování na místo a zapojení hlásí chybu ,co dělat?:
Zalezi, jak se to projevuje. Ten problem s vodou pod myckou uz jsem mel nekolikrat(jen u nasi 15 let stare AEG to hlasi kod C3). Nicmene pri tomhle kodu se spusti cerpadlo na vycerpavani vody z mycky. Mycka si totiz mysli, ze je porusena vnitrni vana a vyteka z ni voda, tak se snazi ji odcerpat do odtokoveho potrubi. U nas pouhe odstraneni vody ze spodni vany pomohlo pouze na par myti a potom zase C3. Musel jsem mycku rozebrat a vycistit ten plastovy meandr, kudy voda v mycce proteka. Bohuzel je to spleť velice malych kanalku, takze mechanicky to cistit nejde. Sice se v navodech pise, ze by se to nemelo, ale rozumne davkovany krtek zafungoval a snad mame zase na chvili klid.
No nebudu Vas strasit. Jestli ma mycka uz neco za sebou(byla uz provozovana), tak je mozne(jak uz tady bylo zmineno), ze se pri stehovani do spodni vany pod myckou dostala voda a zvedla ten polystyrenovy plovak. Nebo tam voda neni a pri transportu se ten plovak nejak zaseknul v horni poloze.
Tyto poruchy nastávají právě po stěhování, kdy se s myčkou manipuluje, nebo se přepravuje v ležící poloze, Já na to vždy volal servis. Voda je vylitá pravděpodobně v záchytné vaně a aktivací plováku došlo k tomuto hlášení, nebo je elektronika zalitá vodou a se stejným hlášením. Buď pomůže odstranit vodu ze záchytné vany, uvolnit zablokovaný plovák nebo nechat vyschnout elektroniku. Pokud ani to nepomůže, tak volat servis.
Když nepomohou rady předchozích: Zkuste myčku rozebrat - odšroubovat boky, spodek (sokl) zepředu, celou myčku vysunout samozřejmě do volného prostoru a spustit mytí. Uvidíte, odkud voda do záchytné jímky uniká. A při té příležitosti rovnou vyčistit labyrint na levé straně, vzduchovou past ve spodní jímce, hadici vypouštění. Dejte prosím vědět, jak to dopadlo. P.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.