Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvolněné pouzdra kluzného ložiska

Od: dragonfly® odpovědí: 11 změna:

Při rutinním čištění pedálu kola mi ze vnitř vypadlo pouzdro kluzného ložiska. Jak se může vůbec takto pouzdro uvolnit, když tam mělo být nalisované?

Koupil jsem nové originální pouzdro s tim, že ho tam pomoci nějakého připravku (šroubu s matkou) nějak nasunu, nalisuju. Nasunout do spravneho místa šlo, ale bohužel ono tam vůbec nedrží. Mohl se vnitřek pedálu nějak obrousit takže teď má větší průměr a tím pádem tam to pouzdro nedrží? Dělám něco špatně? Nebo to už je neopravitelné a pedály mám vyhodit?

Uvolněné pouzdra kluzného ložiska

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kimbert*
hodnocení

3x

Dá se použít toto lepidlo prolep.cz/... ,používáme ho u nás v práci pokud oprava spěchá a na repas otvoru není čas a taky samozřejmě pokud otvor není hodně rozbitý .

hodnocení

Taky me zprvu napadlo jestli by se to dalo treba vlepit. Ale nemam s lepenim takovych veci zkusenosi. Dik za tip. Je potreba pouzit i nejaky specializovany cistic/odmastovac? Nevim jestli mam investovat treba 500Kc do lepeni s nejistym vysledkem (nemam zkusenosti) nebo treba za 1500 koupit jine nove pedaly.

No pokud je ta cena lepidla a nových pedálů v tom poměru, co jste uvedl, šel bych do nových. Zřejmě už něco zažily a výsledek opravy také není jistý. Dám vám sem odkaz na platformy, co jsem si objednal z Aliexpressu, downhill teda nejezdím, ale při mé váze dostávají v terénu pěkně pokouřit a jsou zcela bez problému. Možná se tam porozhlédněte, třeba tam budou i přímo pro DH. Ta cena je víc než slušná aliexpress.com/...

K tomu odmaštění. Je to pořeba pořádně odmastit, ale investvovat další 2-3 stovky do něčeho ve spreji nemá smysl. Na hrubo aceton (bacha na plasty), dokonale líh. Technický benzín nestačí!

hodnocení

2x

Budu psát doměnky, protože se ptáš na věci, které musíš zjistit a vyhodnotit ty sám.

Z uložení se nevysypaly kuličky ale pouze to jedno pouzdro, takže druhé pouzdro musí být ještě v tělese pedálu.

Pokud se mezi hřídel a pouzdro dostanou nečistoty tak se pouzdro přes nečistoty zakousne a pak bys měl cítit, že pedál se neotáčí nebo hodně těžko. Pokud to silou přešlapeš, tak si pouzdro najde jiné místo, kde se bude otáčet a to je na vnějším průměru.

Když pouzdro vypadlo tak je otvor v tělese pedálu už vydřený. Jaký má rozměr změříš šuplerou.

A pokud bys to chtěl opravit, tak bys musel otvot v pedálu zvětšit a pak tam nalisovat a nalepit vložku a do ní teprve namáčknout kluzné pouzdro. Ještě k tomu musí být otvory po obrobení i po nalisování souosé.

Ani já pedály s kluznými ložisky neznám.

Takže asi budou levnější nové pedály.

hodnocení

0x

Já teda ještě kluzné ložisko v pedálu kola ještě neměl vždy jen kuličky,teda pokud se nebudou počítat celoplastové špoaky tříkolek a nalinkých dětských koleček!

Dejte foto.pls.

Tak v tomto případě se musím omluvit.jsem překvapen že ta šlapka je nez kuličkového ložiska!

hodnocení

Jedno axialni kulickove lozisko tam je. Je namontovano vne pedalu na konci osy. Ale o to mi neslo. Takze celkem 2x kluzne a 1x kulickove.

hodnocení

Jedna se o HT AE03.
Uvolněné pouzdra kluzného ložiska #2

hodnocení

Tyto pedaly s kluznymi lozisky se pouzivaji hlavne na sjezd, freeride atd. Proste tam kde dostavaj pedaly vetsi rany.
Priklad vymeny lozisek podobnych pedalu servisem je napr tady.

youtu.be/...
Dekuji za vysvetleni jak to s kluznymi lozisky je. Pedaly jsou pomerne drahe, stoji nejake 3tis, ale bylo by s tim asi tolik prace ze se oprava stejne asi nevyplati. To bych musel mit soustruh doma :)
hodnocení

Osa byla samozrejme namazana, ale te spiny muselo byt asi hodne ze se pouzdro zakouslo a uvolnilo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]