Nejste přihlášen/a.
Dodavatel mi teď vyrábí do obývacího pokoje knihovnu na míru.
Velikost rámu knihovny je dána velikostí stěny, ale potřebuji mu zadat, jak vysoké jsou jednotlivé poličky.
Když jsem se díval na nabídku nábytářských firem, výška poličky vycházela na cca 30 - 35 cm, různé knihy jsou však různě vysoké, a tak bych chtěl mít různě vysoká i jednotlivá patra.
Prosím o nápovědu, jaké výšky polic / pater v knihovně se osvědčily vám.
já mám v knihovně velké knihy na spodních pozicích prože jsouu těžké a tak jsou tomu přizpůsobeny i police. At vám výrobce předvrtá dírky pro koliky na patra třeba po 20mm abyste si mohl ty police výškově později osadit tak jak vám to bude vyhovovat. je to běžná pryxe a nábytkář by to měl znát a sám vám to nabídnout
Nu,nechal jsem si vyrobit regál - knihovnu a mohu dodat i rozměr-mezi jednotlivými regály mám rozteč 36 cm.Každý druhý mám volně prkno,ale není v tom výhoda,prkna nejsou zakotvena a dost se pronášejí.Dnes bych všechny police udělal napevno.Délku prken více jako 800 mm nedoporučuji.
JABRAKA
Já ukládám velké knihy naležato do spodních polic ,protože na výšku by to zabralo hodně místa , a na knihy běžných rozměrů stačí, když je nad nimi 5cm místa ,abyste je mohl pohodlně vyndavat. Je zbytečné mít velké mezery mezi policemi . Ale to je ostatně každého věc,jak si to uspořádá ,jen jsem Vám sdělila mou zkušenost Myslím jak má Jabraka veliké místo nad knihami -to jen svádí na knihy pokládat další knihy a police se tím hrozně zatěžují. Jak sám píše už se prohybají. Zkuste je obráti a oni se vyrovnají.Já mám tolik knih,že jsem to musela vyřešit dát 2řady za sebou. Zrovna dnes dělám pořádek v knihovně ,to jsem objevila knihy o kterých už ani nevím -hned budu mít co číst.
Vážený pane, doporučuji vždy vyjasnit jaký styl má knihovna mít - rozdělila bych je na 2 kategorie a) dekorační kde vedle knih mohou být i plastiky, květiny atd - viz obrázek dekorační knihovna a nebo za b) knihovna v pracovně kde budou pouze knihy, tam zvolit výšku cca 45 cm s tím, že mohu proložit i nižší policí kam položím i knihy vyšší než 45 cm ( viz obr. knihovna v pracovně). Současný trend je v regálech které mají čtvercová okna, jak široká tak i vysoká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.